CineRadar
19 Şub 2015 23:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:04

Öyle bir şey keşfettiler ki!

Bu hafta da vizyon çok hareketli. 2’si yerli yapım, 8 yeni filmin gösterime girdiği 20 Şubat haftasında sinemaya gitmek için birden fazla sebebiniz olacak.

Cebimizdeki parayı hangi filmlere bilet almak için harcayalım? Murat Tolga Şen’in hazırladığı Cineradar size bu konuda çok yardımcı olacak.

The Imitation Game

Morten Tyldum’un yönettiği ve Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode ile Rory Kinnear’ın oynadığı The Imitation Game, 20 Şubat 2015’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

1952 kışında İngiliz yetkililer bir soygun ihbarını araştırmak üzere Alan Turing’in evine girerler. Ahlâksız davranış suçlamasıyla Turing’i gözaltına alırlar. Yetkililer, modern bilgisayarcılığın öncüsünü suçladıklarından habersizdir. Bilgin, dilbilimci, satranç şampiyonu ve istihbarat görevlilerinden oluşan bir grubun lideri olan Alan Turing’in, İkinci Dünya Savaşı’nda Almanya’nın kırılamaz tabir edilen Enigma makinesinin şifrelerini kırdığı bilinmektedir.

Ali Kundilli

Bülent İşbilen’in yönettiği ve Cem Gelinoğlu, Sami Aksu, Zeynep Aktuğ ile Ezgi Tombul’un oynadığı Ali Kundilli, 20 Şubat 2015’de The Moments Entertainment dağıtımıyla Aksoy Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Ali, sigortalı bir işte çalışmayı reddeden ve yaptığı icatların bir gün mutlaka fark edileceğine inanan biridir. Çocukluk arkadaşı Vedat’la aynı mahallede yaşamaktadırlar. Vedat sisteme boyun eğer ve Ali ile aynı hayallerin peşinde koşmaktan vazgeçer. Çünkü Vedat’ın sevdiği kız Ayşe ile evlenebilmesinin şartı sigortalı bir işe girmesidir. Aynı şart Ayşe’nin ablası İlknur’a aşık olan Ali için de geçerlidir. Herşey Vedat’la Ayşe’nin kına gecesinde değişir.

Boyun Eğmez

Angelina Jolie’nin yönettiği ve Jack O’Connell, Domhnall Gleeson, Garrett Hedlund ile Finn Wittrock’un oynadığı Boyun Eğmez (Unbroken), 20 Şubat 2015’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Louie, 2. Dünya Savaşı’nda bir uçak kazasından sonra iki mürettebatla birlikte bir salda 47 gün boyunca yaşam mücadelesi verdi, ardından da Japon Donanması tarafından yakalanarak savaş esirleri kampına gönderildi. Laura Hillenbrand’ın kitabından uyarlanan Unbroken, Olimpiyat oyuncusu ve savaş kahramanı Louis Zamperini’nin insan ruhunun dayanma gücünü konu olan inanılmaz ve ilham veren gerçek hikâyesini beyazperdeye taşıyor.

Hayatın Kendisi

Steve James’in yönettiği ve Roger Ebert, Gene Siskel, Chaz Ebert ile Errol Morris’in oynadığı belgesel film Hayatın Kendisi (Life Itself), 20 Şubat 2015’de M3 Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Kariyerine 25 yaşında Chicago Sun Times’ta başlayan, film eleştirmenliğinin ciddiye alınması ve kurumsallaşmasında öncü bir rol üstlenen, bütün dünyadaki eleştirmenlerin kullanacağı bir yöntem haline gelecek olan yıldız sisteminin yaratıcısı Roger Ebert’ın son yıllarında kendi blog’unda kaleme aldığı otobiyografisi Life Itself: A Memoir adıyla kitaplaşmıştı. Bu kitaptan yola çıkan film, Roger Ebert’in sinema tarihinin yarısına yayılan serüvenine odaklanıyor.

Mommy

Xavier Dolan’ın yönettiği ve Anne Dorval, Antoine Olivier Pilon, Suzanne Clément ile Patrick Huard’ın oynadığı Mommy, 20 Şubat 2015’de M3 Film dağıtımıyla Kurmaca Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Diane kocasını kaybetmiştir. Kocasının ölümünden kısa süre sonra tek çocuğu Steve’i dikkat bozukluğu tedavisi için bir rehabilitasyon merkezine yatırır ama Steve kafeteryayı ateşe verince zorla uzaklaştırılır. Merkez görevlileri Diana’ya iki seçenek sunar, ya Steve’i kendi evine götürecek ya da ıslahevine gönderecektir. Islahevinde tedavisi imkânsız olduğundan oraya göndermek istemez. Ama bu durumda ona kendisinin bakması gerecektir.

Keskin Nişancı

Clint Eastwood’un yönettiği ve Bradley Cooper, Sienna Miller, Kyle Gallner ile Cole Konis’in oynadığı Keskin Nişancı (American Sniper), 20 Şubat 2015’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner_Bros tarafından vizyona çıkarılıyor.



Donanma SEAL komandolarından Chris Kyle, silâh arkadaşlarını korumak için Irak’a gönderilir. Keskin ve isabetli atışları sayesinde savaş alanında çok sayıda hayat kurtarır. Görevleriyle ilgili hikâyeler yayıldıkça “Efsane” lâkabını kazanır. Ancak ünü düşman hatlarının gerisinde de yayılmaktadır ve kafasına ödül konmasıyla birlikte isyancıların öncelikli hedeflerinden biri haline gelir. Ayrıca iyi bir koca ve baba olmak için de zorlu bir uğraş vermektedir.

Sihirli Orman 

Rob Marshall’ın yönettiği ve Meryl Streep, Emily Blunt, James Corden ile Anna Kendrick’in oynadığı Sihirli Orman (Into the Woods), 20 Şubat 2015’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Sihirli Orman (Into the Woods), farklı masallardan oluşan, birkaç hikâyenin konusunun içiçe geçtiği ve karakterlerin dilek ve arayışlarının sonuçlarının keşfedildiği çağdaş bir yorum. Bu komik ve samimi müzikal, Sindirella, Kırmızı Başlıklı Kız, Jack ve Fasulye Sırığı ile Rapunzel isimli klasik masalların devamı niteliğini taşıyor. Bütün bu masallar, tek dilekleri bir aile kurmak olan bir fırıncı ve karısı ile onları lanetleyen cadının özgün hikâyesiyle birleşiyor.

Beni Sen Anlat

Mahur Özmen’in yönettiği ve Kürşat Alnıaçık, Nazlıcan Tuncalı, Gerçek Sağlar ile Aytaç Arman’ın oynadığı Beni Sen Anlat, 20 Şubat 2015′de SETEM Akademi dağıtımıyla Getto Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Gizlice girmek zorunda kaldıkları villanın sabahında askeri darbeye yakalanan 17 yaşındaki Bahar ve yoksul ailesinin var olabilme mücadelesi. Askerler tarafından aranan babasının ev tutup kendilerini aldıracağı günü bekleyen Bahar, kendi kültür evrenine tamamen yabancı olan bu ortamda karşı villada oturan Ekin’e aşık olur. Bu aşkın karşılık görmesi için hayaller kuran Bahar aynı zamanda ressam olmak istemektedir. Ancak gerçek dünya çok farklıdır.

CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.