Gündem
21 Eki 2014 12:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:50

Oscar Pistorius'un cezası belli oldu!

Kız arkadaşı Reeva Steenkamp’ı öldüren ve mahkeme tarafından ‘kusurlu cinayetten’ suçlu bulunan Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius’un cezası belli oldu.

27 yaşındaki atlet, Pretoria Yüksek Mahkemesi'ndeki duruşma salonundan polis nezaretinde çıkarılarak cezasını çekmek üzere hapishaneye götürüldü. İdari başkent Pretoria'da geçen ay mahkemenin “kusurlu cinayet” işlediği hükmü verdiği Pistorius için savcı kamu hizmeti ve ev hapsi seçeneklerine karşı en az 10 yıl hapis cezası istemişti.

HAKKINDAKİ EN AĞIR SUÇLAMA DÜŞTÜ
Hakim Thokozile Masipa, Pistorius'un kız arkadaşını "bilinçli" olarak öldürdüğü ancak, söz konusu cinayetin "önceden tasarlanmadığı" ifade etti. Böylece 27 yaşındaki sporcu hakkındaki en ağır suçlama düşmüş oldu.



İDDİALARI REDDETMİŞTİ
Engelli atletin 29 yaşındaki kız arkadaşı Reeva Steenkamp, 14 Şubat 2013 tarihinde Pistorius'un evinde vurularak öldürülmüştü. Pistorius, yatak odasına bir hırsızın girmiş olabileceği şüphesine kapılarak kız arkadaşını yanlışlıkla öldürdüğünü öne sürmüş ve bilerek sevgilisine ateş açtığı iddiasını reddetmişti.

"HAKİM KARARINI VERDİ"
Geçtiğimiz hafta beş gün boyunca süren mahkemede tanıklar dinlenmiş, savcı ve savunma avukatları hakim Thokozile Masipa’ya son sözlerini söylemişti. Bugün ise hakim uzun süredir devam eden davanın nihai kararını açıkladı. Hakim, Oscar Pistorius'a kasıtsız cinayetten 5 yıl hapis cezası verdi.

"FARKLI SUÇTAN 3 YIL TECİLLİ CEZA"
Pistorius ayrıca başka bir olayla bağlantılı olarak silahlı saldırı suçundan da 3 yıl tecilli cezaya çarptırıldı.

Oscar Pistorius kimdir

Oscar Pistorius Güney Afrikalı paralimpik koşucu. 100, 200 ve 400 metrede dünya rekoru sahibi ve karbon fiber yapay protez bacakları yardımıyla koşuyor. 27 Yaşındaki koşucu Oscar Pistorius ihmal sonucu kasıtsız cinayetten beş yıl hapis cezasına çarptırıldı.