Gündem
08 Mar 2015 13:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:06

20 yıllık arkadaşı açıkladı: Baransu'yu Taraf'a ben soktum!

"Balyoz" planı davasında yargılanan bazı sanıklara ''kumpas'' kurulduğu iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Mehmet Baransu'nun 20 yıllık arkadaşı Bugün için yazdı.

Mehmet Baransu'ya belge iddialarıyla gündeme gelen, Baransu'nun eski eşi Esra Konur tarafından Mehmet Baransu'yla ilişkilerinin ayrıntılarını açıklamakla tehdit edilen Tuncay Opçin, Baransu'yu Taraf'a kendisinin soktuğunu açıkladı.

Opçin'e göre Baransu'nun Taraf'a girişi tesadüftü fakat kendisinin aracılığıyla olmuştu. Bugün Gazetesi'ne açıklama yapan Opçin şunları anlattı:

'BARANSU'YU BUGÜNLERE GETİREN TARAF GÜNLERİ...'

"Mehmet Baransu, ABD’de döndükten sonra kısa bir dönem işsiz kalmıştı. Bu sırada Taraf Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Alev Er beni aramıştı. Aktüel’de birlikte çalıştığımız Alev Er, Taraf adına, Sabah’ta çalışan bir muhabirle görüşmemi istemişti. Ancak bir iki hafta sonra ikinci bir telefon görüşmesi yaptık. Alev Er, çalışmak istediği isimden vazgeçmişti. Ben de bu arada Mehmet Baransu’nun iş durumunu öğrenmiştim. Er’e, işsiz bir muhabir arkadaşım olduğunu söyledim. Er, bu teklifime sıcak yaklaşınca hemen Baransu’yu arayıp, durumdan haberdar ettim. Birkaç gün sonra Mehmet Baransu’yu bu günlere getiren Taraf günleri başlayacaktı."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ