Polemik & Kulis
03 Mar 2015 16:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:05

Türkiye'nin en büyük haber merkezi kuruluyor! (Medyaradar/Özel)

Ankara'da yaptığı konsept inşaatlarla iş dünyasında adını duyuran Ametist grup İstanbul'da medyaya yatırım yaparak büyüme kararı aldı.

Ametist Medya Grubu web ağırlıklı bir internet haber sitesi ile yayına başlayacak. Gerekli altyapının oluşturulmasından sonra ise yatırımlar televizyon yayıncılığı üzerinde yoğunlaşacak.

İşadamı Eyüp Kuru’ya ait olan “Ametist Medya Grubu”, habere ve habercilere yeni bir bakış açısı getirmeyi  hedefliyor.
Yabancı dilde de yayın yapacak olan grup, erişimi özel portlarla Türkiye'de oluşan bir haberi anında tüm ülkelere ve sosyal portlara iletme gücünün yanında, Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olma misyonunu da üstleniyor.

Bünyesinde televizyon, internet haber portalları, web TV ve dergiler bulunacak olan Ametist Medya Grubu, küresel yapıda 145 porta doğrudan erişime sahip olup, BigData ve DataMining teknolojilerini kullanıyor.

Ametist Medya Grubu, yayın organlarının Broadcast ve OTT teknolojileri, CPU Farm teknolojik altyapısı üzerine kurulmakta olup geleceğin DataCenter Grid teknolojisi mimarisi projelendirilerek hayata geçiriliyor.

Ametist Medya grup yetkilileri, haberci kadrosunu oluştururken de oldukça seçici davranıyor. Popüler isimlerle anlaşmaktan çok sektöre yıllarını vermiş deneyimli isimlerle anlaşmaya devam ediyor.

MEDYARADAR/ÖZEL