Televizyon
17 Nis 2014 08:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

Muhteşem Yüzyıl'da bir devrin sonu! Hürrem Sultan ölüyor!

Muhteşem Yüzyıl'da bir devir kapanıyor! Payitahta köle olarak gelen ve en yükseğe kadar çıkan Hürrem Sultan hayata veda ediyor!

Yapımını TIMS'in, yapımcılığını Timur Savcı'nın yaptığı ve hem Türkiye'de hem dünyanın pek çok ülkesinde ilgiyle takip edilen Muhteşem Yüzyıl'da bir devir kapanıyor. Köle olarak geldiği payitahtta güzelliğin ve aşkın omuzlarında en yükseğe kadar çıkan Hürrem Sultan, amansız bir hastalığa kapılıyor.

Hekimler çaresiz

Geçtiğimiz bölümlerde vücudunda çıbana benzer yaralar çıkan Hürrem Sultan, bu hastalığı önemsememiş ve tetkik ettirmemişti. Ancak gün geçtikçe güçten düşen Hürrem Sultan'ın vücudunda çıkan yaraların, ciddi bir hastalığın emaresi olduğu anlaşılıyor. Çocuklarından birini tahta geçirmek için tüm hayatını ortaya koyan Hürrem, dünyaya veda etmek üzereyken oğulları Mehmet ve Cihangir’in ölümünün ardından taht savaşına tutuşan Selim ve Beyazıd’ın ölüm korkusuna kapılıyor.

Herkesin kıyameti, kendi ölümüdür

Daha evvel saraya gelen bir falcının kehanetinde söylediği gibi, Hürrem Sultan da kendi kıyametine, yani ölümüne hazırlanıyor. Ancak Hürrem Sultan, hayata veda ederken de oğullarının arasındaki sükuneti sağlayabilmek için elinden geleni yapacak. 

Hürrem'in vedası için özel teaser

Muhteşem Yüzyıl'ın Hürrem Sultan'ın hayata veda edeceği bölümleri için dün akşamki yeni bölümün ardından bir teaser yayınlandı. Özel kurulan siyah fonda çekilen teaserda Hürrem Sultan hayata veda ettiği an kurgulandı. Kanuni Sultan Süleyman’ın da yer aldığı teaserda Hürrem Sultan’ın aşka dair sözleri ise dikkat çekiyor;

İşte o sözler;

Ben yükseldim kölelikten dünyanın tepesine

Ben geçtim ateşlerden ve buzlardan

Ben yaktım ve ben söndürdüm

Ben dünyanın bütün kadınlarının ruhuyum

Ve benim bütün varlığım aşkta gizlidir.

Ben Hürrem; ölüm benim adımı söylüyor.

Dönüp bakıyorum arkama...

Bir tek aşk; bütün hayata mana bulan...