Televizyon
22 Kas 2015 00:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:11

Minik Aylan’ın dramı kısa film oldu

Suriyeli minik Aylan’ın dramını konu alan kısa film çekildi.

Ailesiyle Yunanistan’a geçmeye çalışırken bindikleri botun batması sonucu yaşamını yitiren ve cesedi Bodrum’da kıyıya vuran 3 yaşındaki Aylan’ın dramını konu alan kısa film çekildi. Yunanistan’a geçmeye çalışırken 2 Eylül’de ailesiyle bindiği lastik botun batması sonucu hayatını kaybeden ve cesedi Muğla’nın Bodrum ilçesinde kıyıya vuran 3 yaşındaki Aylan Kurdi’nin dramı, Bursa’nın Orhangazi ilçesinde çekilen kısa filme konu edildi.

“Söz bitti bebek” yazısının ardından senaryoya göre Aylan Kurdi, annesi, babası ve ağabeyiyle yaşadığı Kobani’deki (Ayn el Arap) evinde görülüyor. Daha sonra Kobani’de çatışmaların yoğunlaşmasının ardından sınırda Suriye’den Türkiye’ye geçişlere ilişkin bazı televizyon haberleri aktarılıyor.



FİLMİN BİR KISMI SURİYE’DE ÇEKİLDİ

Yapımcı Selahattin Çelik,  yaptığı açıklamada, Aylan’ın cesedinin kıyıya vurmasının, dünya devi ülkelerin göçmen sorununa sessiz kaldığı bir dönemde yaşandığını söyledi. Bu olaydan herkes gibi kendilerinin de çok etkilendiğini belirten Çelik, şöyle devam etti:

“Savaştan kaçan Suriyelilere karşı Türkiye haricindeki ülkeler, sürekli dışlayan bir tutum içinde bulunuyor. Denizden cesetler çıkarken o insanların yaşadıklarını anlayabilmek ve yardım etmek gerekiyor. Buna rağmen dünya devi olduğunu iddia eden ülkeler çekimser duruyor, Suriyelileri ülkelerine almak istemiyorlar. Bu filmle Suriyeli Aylan ve nicelerinin yaşadığı dramı anlatmak istedik. Senarist Serdar Şensoy’dan destek alarak Aylan’ın hikayesini kısa filme dönüştürmeye, oradaki kardeşlerimizin yaşadıklarını insanlığa anlatmaya karar verdik. Çekim ve yapım yaklaşık iki hafta sürdü. Yaşanan dramı en doğru şekilde verebilmek, kamera karşısında daha gerçekçi olabilmek için Suriyeli vatandaşlarımızla görüşüp yaşadıklarını dinledik. Filmin bir kısmı Orhangazi’de yaşayan Suriyelilerin evinde çekildi.”