Medya
28 Ağu 2015 09:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:50

Milliyet yazarı açıkladı: TRT, Euronews'ten ayrılıyor mu?

İşte, merak edilen bu sorunun yanıtı Milliyet Cadde yazarı açıkladı.

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, bugünkü köşesinde TRT'nin yüzde 15.70'le dördüncü büyük ortağı olduğu Euronews'le ortaklığını köşesine taşıdı.

İki kanalın ortaklığını köşesine taşıyan Koloğlu, televizyonların yol ayrımına mi girdiği sorusuna şu yazısıyla yanıt verdi:

TRT EURONEWS’TEN AYRILIYOR MU?

TRT, Euronews kanalının yüzde 15.70’le dördüncü büyük ortağı. Kanalı Mısırlı işadamı Naguib Sawiris satın aldı ve ortalık karıştı. ‘Avrupa’nın CNN’i iddiasıyla yola çıkan kanal, bugün Mısırlı milyarder işadamının kanalı oldu.

Konuyla ilgili yorum haber yapan Fransız Nouvel Observateur dergisi ‘TRT’nin bu kararı onaylamadığını yazdı.

Avrupa krizi sonu oldu

1993 yılında yukarıdaki iddiayla kuruldu. Bugün 21 kamu televizyonu ve üç yerel ortaklıktan meydana gelen bir yönetimle idare edilen kanal, yol ayrımında.

Avrupa’daki kamu televizyonlarının krizde olmaları uzun zamandır Euronews’in elini kolunu bağlıyordu ve bir ‘girişimci’ aranıyordu. Sonunda Sawiris ailesi tarafından idare edilen Media Globe Networks kanalı satın aldı. Başında ailenin büyüğü Naguib Sawiris bulunuyor. 3 milyar dolarlık bir paranın sahibi olduğu Forbes tarafından ilan edilmişti. Asıl aile şirketleri Orascom Telecom Media and Tech. Irak, Pakistan K. Kore gibi ‘kimsenin gitmeye cesaret’ etmediği ülkelerde iş yapıyor. TRT neden rahatsız oldu? Çünkü Sawiris Mısır’ın siyasetinde etkin bir isim.

Yazının tamamını okumak için tıklayın...