Gündem
17 Nis 2015 17:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:29

Milli Piyango Genel Müdürlüğü'nden ''nakit ikramiye'' açıklaması!

Milli Piyango Genel Müdürlüğü, basında yer alan 'kampanya' haberleriyle ilgili bir açıklama yaptı.

Milli Piyango Genel Müdürlüğü'nce, bazı televizyon kanallarında "nakit ikramiye verileceği iddia edilen" kampanyaların kendileriyle ilgisinin bulunmadığı ve yasa dışı olduğu bildirildi.

Milli Piyango Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, son günlerde bazı kişi ve kuruluşlarca bazı televizyon kanallarında, yasa dışı olarak ve idarenin adı kullanılarak bal, cep telefonu gibi çeşitli ürünlerin satışı ya da bir telefon numarası aranılarak sorulan sorunun cevabının bilinmesi karşılığında nakit para verileceği iddia edilen kampanyaların düzenlendiği ifade edildi.

Türkiye'de karşılığı nakit olmak üzere, şans oyunlarını planlama, tertip etme ve çekiliş düzenleme hakkının 320 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 41. Maddesi gereğince Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğüne ait olduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"İdaremizle hiçbir ilgisi olmayan ve yasa dışı olarak bu tür kampanyaları düzenleyen kişi ve kuruluşlar hakkında suç duyurusunda bulunulması ve faaliyetlerinin durdurulması için idaremizce, ilgili kurumlar nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmaktadır. Vatandaşlarımızın idaremizin bilgisi dışında bazı televizyon kanallarında yasa dışı olarak düzenlenen bu tür kampanyalara kesinlikle iştirak etmemeleri büyük önem arz etmektedir."