Gündem
28 Mayıs 2015 17:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:36

Meydan savaşını kurayla HDP kazandı

Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu'nda yapılan Kazlıçeşme kurasını HDP kazandı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, iki gün önce 30 Mayıs'ta Kazlıçeşme'de yapacakları mitingle ilgili sorunun çözüldüğünü ve mitingin yapılacağını söylemişti. Daha önce mitinge izin verilmeyeceğini yazılı olarak açıklayan İstanbul Valiliği, 28 Mayıs tarihinden sonra yapılacak mitinglerde takdirin İlçe Seçim Kurulu'nda olduğunu belirtmişti.  HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından ''İstanbul Kazlıçeşme'de 30 Mayıs'ta yapacağımız mitinge dair sorun çözüldü. Aynı gün saat 15:00'da Kazlıçeşme'de olacağız'' mesajı yazmıştı.
Bu gelişmelerden sonra gözler Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu'na çevrilirken sürpriz bir gelişme ortaya çıktı. AKP 'nin de 29 Mayıs tarihinde Kazlıçeşme Meydanı'nda miting yapmak için başvurduğu belirlendi. Bunun üzerine AKP ve HDP arasında kura çekildi. Kurayı kazanan HDP oldu. Böylece 30 Mayıs'ta Kazlıçeşme'de HDP'liler olacak.
YENİKAPI'DA FETİH KUTLAMASI
30 Mayıs'ta Yenikapı Meydanı'da başyka bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Her yıl Balat’ta yapılan fetih etkinliği bu yıl Yenikapı’da olacak.Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da kutlamalara katılacak.