Polemik & Kulis
27 Kas 2014 15:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:57

Metiner Mahçupyan'ı uyardı: Makamına göre konuş...

AKP'li Metiner "Yolsuzluğun palavra olmadığını söylemek hangi akla hizmet, makamına göre konuş!" dediği Mahçupyan'ın "AK Partilileri demoralize ettiğini" ileri sürdü

AKP tabanının AKP içinde yolsuzluklara bulaşmış insanlar olduğuna inandığını, yolsuzlukların tamamen palavra olmadığını, ancak hükümetin tehdidin büyüklüğü karşısında hukuk dışına çıkmak zorunda kaldığını" açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan'a AK Parti'den tepki geldi.

HANGİ AKLA HİZMET

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, "Ak Saray üzerinden yolsuzluk iddialarının gündeme taşınmak istendiği bir dönemde 17-25 Aralık sürecindeki yolsuzluk iddialarının tamamen palavra olmadığını söylemek hangi akla hizmettir? Var mı deliliniz" dedi.

Metiner, "Hepimizin bulunduğu konumlar zaman zaman farklılaşabilir.
Herkes/hepimizbulunduğumuz makama göre konuşmak mecburiyetindeyiz... 'Ben makamın gereklerine göre değil, doğru olduğuna inandığım şeyi söylerim!' rolüyle kişisel prestij kazanma yoluna gitmek, temsil edilen makama da çok büyük bir haksızlık anlamına gelir" ifadesini kullandı.

BAŞKASININ DEĞİRMENİNE SU TAŞIMAYIN

Mehmet Metiner, Yeni Şafak'taki yazısında, adını anmadan, ancak Şirin Payzın'a CNN Türk'te yaptığı açıklamalara göndermeler yaparak Başbakanlık Başdanışmanı ve Akşam gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan'ı eleştirdi. Metiner “AK Parti seçmeni parti içinde yolsuzluklara bulaşmış insanların olduğunu düşünüyor. Bunlardan memnun değil ve bunların değiştirilmesini istiyor, biçimindeki ifadelerin üstüne paralel cephenin atlamış olması gösteriyor ki işimiz hayli zor bizim. Ortada kesinleşmiş bir mahkeme kararı yok iken, iyi niyetli de olsa içimizden birinin kalkıp yolsuzlukların palavra olmadığını söylemesi ve dolayısıyla AK Parti’nin en başından itibaren doğru bir siyaset izlemediğini ima etmesi doğrusu üzücüdür" görüşünü dile getirdi.

"Herkes şunu bilmeli ki içimizde yapmamız gereken eleştirileri, başkalarının değirmenine su taşıyacak biçimde uluorta yapmak ne istişare kültürüyle bağdaşır, ne de temsil ettiğimiz makama bağlılıkla... Hiç kimse kusura bakmasın (...) partililerimizi sahada demoralize edecek, onların dilini zayıflatacak, dahası ve en fenası partimizi gereksiz polemiklerin ve suçlamaların kucağına itecek söz ve davranışlar konusunda herkes/hepimiz duyarlı olmalıyız" diyen Metiner, yazısını, "Ezcümle: Halkımın kahir ekseriyeti yolsuzluk iddialarına inanmamaktadır ve AK Parti tabanında da konuyla ilgili hiçbir sıkıntı söz konusu değildir" ifadesiyle bitirdi.