Magazin
02 Mar 2015 09:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:05

Merve Büyüksaraç: Acun davayı kaybetti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdiği gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan Merve Büyüksaraç Nişantaşı’ndaydı.

Büyüksaraç, Associated Press ‘le röportaj yaptı. Hüküm giymesi durumunda 2 yıl hapis cezası alacak olan Büyüksaraç, yurtışındaki ajans ve haber kanalların gündem maddesi oldu. Genç model önceki gün, AP haber ajansı için kameralar önüne geçip, röportaj yaptı.

Ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büyüksaraç, “Son gelişmelerle ilgili yaptığımız röportaj ana haber bültenlerine girecek. Avrupa ve yabancı basını daha çok ilgileniyor. Yurtdışında basın daha özgür olduğu için daha çok ilgileniyor” dedi. Hakkında hazırlanan iddianameyi henüz bilmediklerini avukatının gerekirse konuyu AİHM’e götüreceğini belirten model,  “Şu an netleşmiş dava bile yok. İddianame aşamasındaymış öyle okuduk. İddianameyi tam bilmiyoruz. Tutuklanırım gibi bir korkum yok. Cumhurbaşkanına hakaret etmedim. Benim paylaştığım şiir seçimlerden önceydi o yüzden kamu görevlisine hakaretten yargılanırsam yargılanacağım. Türkiye’nin yüzde 50’si paylaştı bu tip paylaşımları. Sosyal medyada 960 bin kişi paylaşmış. İsim vermek istemiyorum benden kat kat ünlü insanlar da paylaşmış ama niye ben seçildim bilmiyorum? Kaderimde var mahkeme koridorları” şeklinde konuştu.

ACUN AÇTIĞI DAVAYI KAZANAMADI

Büyüksaraç ayrıca 2012 yılında Survivor yarışması nedeniyle mahkemelik olduğu Acun Ilıcalı’nın, kendisine açtığı 500 bin liralık tazminat davasını kaybettiğini anlatıp “O dava sonuçlandı” diyen manken “Mahkeme görevsizlik ilan etti beş duruşmadan sonra.

Acun kendi açtığı davayı kazanamadı. Yeniden dava açabilirdi ama açmadı” dedi. Modelliğin yanı sıra endüstriyel tasarımlar yaptığını açıklayan model, “Yaşadığınız olaylardan sonra işlerinizde azalma oldu mu?” sorusunu “Dizilerde oynayan arkadaşlardan duyuyorum işleri sekteye uğruyor. Benim öyle bir korkum yok. Ben kendi işlerimi yapıyorum. Birçok şirketle proje bazlı çalışıp ürün tasarımı yapıyorum. Tasarım ve çizimleri bana ait” diye cevapladı.