Medya
31 Tem 2015 11:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:46

Mayıs ayından bu yana Milliyet'e yok! Hasan Pulur nerede?

Türk basınının çınarı Hasan Pulur'un Milliyet'teki "Olaylar ve İnsanlar" köşesi Mayıs ayından bu yana boş. Usta isim neden yazmıyor? İşte cevabı...

Milliyet Gazetesi'nin usta yazarı ve Türk basınının çınarı Hasan Pulur'un Mayıs ayından bu yana neden yazmadığının cevabını Sözcü Gazetesi köşe yazarı Saygı Öztürk bugün köşesinden verdi. 

Öztürk'ün verdiği haber Hasan Pulur'un okuyucularını üzecek...

Ha­san Pu­lur ağa­be­yi­miz ne­re­de?

Türk ba­sı­nı­nın çı­nar­la­rın­dan bi­ri de Ha­san Pu­lur ağa­be­yi­miz. Ba­zı olay­lar için “Tam Ha­san Pu­lu­r’­lu­k” de­ni­lir­di. Ma­yıs ayın­dan bu ya­na ga­ze­te­ci bü­yü­ğü­mü­zün Mil­li­ye­t’­te ya­zı­la­rı ya­yım­lan­mı­yor.
83 ya­şın­da­ki dua­yen ya­za­rın he­men tüm or­gan­la­rı if­las et­miş du­rum­da. Has­ta­ne­de yo­ğun ba­kım­da tu­tu­lu­yor. Sağ­lık­lı ol­sa şu gün­ler­de ya­şa­nan­lar için Ha­san ağa­bey ne­ler ya­zar­dı aca­ba? He­men her olay “Tam Ha­san Pu­lu­r’­lu­k” de­ğil mi?
Oğ­lu Bü­lent Pu­lur her gün en az iki sa­ati­ni has­ta­ne­de ge­çi­ri­yor. Sağ­lık­lı ol­du­ğu dö­nem­de her cu­mar­te­si bir­lik­te ol­du­ğu ya­kın dos­tu Er­dal Du­man­lı da öy­le. Ha­san ağa­be­yin ya­zı­la­rı­nın tir­ya­ki­si olan­lar bil­sin­ler ki ağa­be­yi­mi­zin sağ­lı­ğı çok kö­tü. Yok­sa siz­le­ri ya­zı­la­rın­dan mah­rum bı­ra­kır mıy­dı?

HASAN PULUR KİMDİR?

1932 doğumlu olan Hasan Pulur babası subay olduğu için öğrenimini çeşitli okullarda tamamladı. Ortaokul ikinci sınıfta, biyoloji dersinde atmacanın kafa kesitini renkli tebeşirle kara tahtaya çizemediği için belge aldı. Üç yıl, çeşitli işlerde çıraklık yaptıktan sonra, tekrar öğrenime karar verdi. Oratokul bitirme sınavlarına dışarıdan girdi, kazandı. Kabataş Lisesi'nde yatılı okudu. Sırasıyla, Son Saat (1954), Yeni İstanbul (1955), Vatan, Havadis, Akşam (1957), Milliyet (1 Mart 1958- , YİM Yrd; 1968-79, YİM); Hürriyet (1979-86, Yayın Koordinatörü), Güneş (1986-88), Milliyet (Temmuz 1988 ve halen) gazetelerinde çeşitli kademelerde çalışmıştır. Yazıları Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin ve Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın yarışmalarında başarı ödülleri kazandı. 30 yıldır gazetecilikten başka herhangi bir yan işi olmadı. 13 Şubat 2007'de 50 yıllık hayat arkadaşı Meral Pulur'u kaybetti. Oğulları Korkut ve Bülent'tir. Oğullarından Korkut Pulur 17 Ağustos 2010 tarihinde kanser hastalığı nedeni ile 53 yasinda vefat etmistir.

1961 yılında, Milliyet Gazetesi'nde Olaylar ve İnsanlar adlı köşesinde okurlarının alakasını çeken yazılar yazan Pulur, aynı köşeyi 1979-86 yılları arasında Hürriyet Gazetesi, 1986-88 yıllarında Güneş Gazetesi'nde sürdürdü. 1988'den beri ise Milliyet gazetesinde devam ettirmektedir. Yazım dili, çok sadedir. İnsanların kolayca anlayabileceği bir dille yazar. Sutünunda, pek çok günlük olaya değinir, bu olaylardan dersler çıkarır ve çıkarılmasını sağlar. Eleştirilerini asla kırıcı olmadan insanların yanlış, doğru, iyi, kötü, güzel, çirkin yönlerini, haksızlıklarını, başarılarını, övünülecek yanlarını, köşesinde her gün okurlarına ulaştırmaktadır. Köşe yazılarından seçkileri dönemsel olarak kitaplaştırmıştır.