Gündem
30 Eki 2014 17:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:52

Lenovo Motorola'yı resmen aldı

Çinli bilgisayar üreticisi Lenovo, geçtiğimiz Şubat ayında yapılan anlaşmaya göre 2.91 milyar doları Google'a ödeyerek Motorola'nın yeni sahibi oldu.

Artık Lenovo bünyesine katılan Motorola, ayrı bir marka olarak varlığını sürdürecek ve genel merkezi Chicago’da kalacak. Motorola CEO’su konumundaki Rick Osterloh’un da kendi pozisyonunda çalışmaya devam edeceği söylendi.

MOTO ve DROİD SERİSİ DEVAM EDECEK
Motorola Başkanı Rick Osterloh, ikonik markalarının varlığını sürdüreceğini, Moto ve DROID serisinin gelişiminin de devam edeceğini dile getirdi. Osterloh saf Android deneyimini sunmaya ve gerçek tüketici sorunlarının çözümüne odaklanmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

EN ÇOK KONUŞULAN MARKA OLDU
Son iki hafta içerisinde tanıttığı Nexus 6 ve DROİD TURBO modelleriyle en çok konuşulan markalar arasında yer alan Motorola bu satışla birlikte teknoloji gündeminde ilk sırayı aldı.

2 YIL SONRA KAR EDECEK
Motorola'nın son zamanlarda tanıttığı Droid Turbo, Nexus 6 ve Moto 360 gibi cihazların satışı tahmin edildiği gibi devam ederse Lenovo'nun harcadığı parayı geri kazanıp kara geçmesi 2016 yılı başında olacak. Anlaşma Lenovo için bir hayli avantajlı oldu dememiz mümkün.

12.5 MİLYAR DOLARA ALMIŞTI
Arama devi Google, Motorola Mobility için 12.5 milyar dolar ödemiş, ancak esas ilgi alanının Motorola’nın patent portföyü olduğunu açıkça ortaya koymuştu. Google kendisine ilk günden bu yana para kaybettiren Motorola’nın cihaz birimini elden çıkarsa da, Motorola Mobility’nin geniş patent portföyünün önemli bir kısmının sahibi olmaya devam edecek. Motorola ise bu portföylerin kullanım lisansına sahip olacak.