Gündem
31 Ağu 2015 12:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:51

Koç Holding, Bugün’ün ‘Gezi’den beri tehdit alıyoruz’ haberini yalanladı

Bugün gazetesinin, Koç Holding’in Gezi eylemlerinden beri tehdit edildiğine dair haberine yalanlama geldi.

Şirketin yaptığı yazılı açıklamada, “Gezi’den beri tehdit alıyoruz’ başlığıyla yayımlanan haberde gerçeği yansıtmayan ve söylenmemiş ifadeler var” denildi.

Bugün gazetesinden Perihan Çakıroğlu, dün yayımlanan haberinde Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl ile yaptığı telefon görüşmesinde, Fuat Avni adlı Twitter fenomeninin iddialarına ilişkin sorular yöneltti.

Koç Holding’den Kızıl’ın, Fuat Avni’nin iş dünyasına yönelik operasyon yapılacağı yönündeki iddialarla ilgili olarak “Gezi olaylarından beri kurum olarak tehditler alıyoruz” cevabını verdiğini yazan Bugün gazetesine yalanlama geldi.

Yazılı açıklamada, telefon görüşmesinde verilen asıl cevap şu şekilde belirtildi:

“Hiçbir açıklama yapmayı düşünmüyoruz. Zira gıyabımızda özellikle Gezi olaylarından bu yana Koç Topluluğu’na yönelik hem basında, hem sosyal medyada gerçeği yansıtmayan pek çok iddia paylaşılıyor, haberler çıkıyor.

Eğer tüm iddiaları ciddiye alacak, zaman harcayacak olsak pusulamızı şaşırırız. Bahsettiğiniz iddiayı da gördüm, okudum. Ancak ne profesyonel yönetim ekipleri ne de Koç Ailesi ile üzerine konuşulmadı dahi. Biz enerjimizi  bu tip konulara harcamadan işimizi en iyi, en verimli şekilde yapmaya çalışıyoruz. Her zaman da öyle yaptık.”