Televizyon
30 Eki 2014 16:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:52

Kertenkele dizisine suç duyurusu

Kayseri'de imamlar, atv'de yayınlanan dizi için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği ile Diyanet-Sen Kayseri Şubesi üyeleri, atv'de yayınlanan 'Kertenkele' dizisi, yöneticisi ve kanal hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan Diyanet-Sen Şube Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu, sözkonusu dizide Peygamber mesleği imamlığın bir hırsız tarafından kullanılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Senaryonun toplumdaki imam imajını zedelediğine dikkat çeken Kaşıkçıoğlu, "Senaryo gereği hırsız birçok mesleği oynayabilecekken imamlığın seçilmesini tesadüfi görmüyoruz. Dizide asıl cami cemaatinin bilgisiz, saf, hayatın gerçeklerinden habersiz insanlar olarak gösterilmeye çalışılıyor. Ancak caminin sürekli cemaati gerçek imamla rol icabı imamlık yapmaya çalışan bir sahtekarı anında fark edecek bilgiye sahiptir. Televizyon kanallarını bu konuda çok daha seçici ve bilinçli hareket etmesi gerekiyor. Bugün burada Kertenkele dizisi, yöneticisi ve atv kanalı hakkında suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

İmam-Hatip Mezunları Derneği Başkanı Av. Seyit Halil Yüzgeç de, hiçbir ülkede başka dinden de olsa din adamlarının bu şekilde yansıtılmadığını belirterek, "Ancak Türkiye'de yapılan film ve dizilerle namaz ibadeti ve diğer ibadetler ile dünyanın en güzel mesleklerinden imamlıkla dalga geçilebilmektedir.

Diziler yoluyla gençliğin ve ailenin yok edilmesini önüne geçecek çalışmaları devlet adamlarımızdan ve yöneticilerden de beklemekteyiz" dedi. Açıklamanın ardından gurup adliyeye girerek şikayet dilekçesini savcıya sundu. Grup, Kertenkele dizisi, yöneticileri ve televizyon kanalı hakkında şikayetçi oldu.