Polemik & Kulis
10 Mar 2015 11:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:06

Zaman'ın sorularına Milat'tan 'Hodri meydan': Dumanlı Gülen'e sorabilecek mi?

Zaman gazetesinin 'Cumhurbaşkanı'na sorulamayan 25 soru' derlemesine Milat'tan cevap geldi.

Zaman gazetesi, yurt dışı gezilerine katılan gazetecilerin "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soramadığı 25 soru'yu yayınladı.

25 sorudan bazıları "Basın mensuplarına yönelik baskılar için ne söylersiniz?", "Darbeyi deşifre etmek suç mu?", "Abdullah Öcalan ile yüz yüze veya telefonla direkt bir görüşmeniz oldu mu?", "Sizce PKK mı daha tehlikeli, gazeteciler mi?", "12 yıldır oylarınızı sürekli artırarak üst üste seçimler kazanmış bir lidersiniz. Bu kadar büyük desteğe rağmen kendinizi yalnız hissediyor musunuz?" şeklindeydi.

Zaman'ın sorularına Milat gazetesinden cevap geldi. 1. sayfadan 'Hodri medyan' diyen Milat, Zaman'a "Peki Ekrem Dumanlı aşağıdaki soruları Gülen'e sorabilecek mi?" sorusuyla cevap verdi.

Milat'ın Gülen'e yönelttiği soruların bazıları şöyle: "İstihabarat raporları ve +18 kasetlerle yolsuzluk dosyaları niye cemaat liderlerine değil de size geliyor", "'Bizimle ilgisi yok' dediğiniz 17/25 Aralık savcı ve polislerini sonradan savundunuz. 'Bizimle alakaları yok' sözü yalan mıydı?", "İsrail'i otorite kabul ediyorsunuz da Türkiye Cumhuriyeti'ni ve seçilmiş yöneticilerini neden otorite saymıyorsunuz?"

Zaman'ın 'O uçakta sorulamayan sorular' haberini okumak için tıklayın.

İşte, Milat'ın Zaman gazetesine verdiği cevap: