Gündem
01 Eyl 2014 13:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:37

Kanaltürk'ten açıklama! Biz kanalı Tuncay Özkan'dan satın almadık! (Medyaradar/Özel)

Tuncay Özkan'ın bugün Habertürk Gazetesi'nden Balçiçek İlter'e yaptığı açıklamalar tartışma yarattı. Özkan'ın "Akın İpek paramı vermedi" sözleri üzerine Kanaltürk bir açıklama yaptı.

Ergekenon davasında 6 yıl sonra tahliye olan Tuncay Özkan'ın Habertürk'ten Balçiçek İlter'e yaptığı açıklamalarda Kanaltürk için söylediği "25 milyon dolar artı beş milyon dolar'a sattım. Paramızı da vermedi Akın İpek, dava hala devam ediyor." şeklindeki sözlerine Kanaltürk'ün sahibi olan İpek Medya Grubu'ndan yalanlama geldi.
İpek Medya Grubu, açıklamada, röportajın aslında "Akın İpek paramı vermedi" şeklinde bir beyan ve iddia yeralmadığını ileri sürdü.

İşte o açıklama:

Sayın Tuncay Özkan’ın Habertürk gazetesine verdiği röportaja atfen, İpek Medya Grubu tarafından satın alınan Kanaltürk logolu televizyon kanalının satışına dair , çeşitli internet sitelerinde yer alan  01.09.2014 tarihli asılsız beyan ve iddialara karşı açıklama yapmak zarureti hasıl olmuştur.

Atıf yapılan röportajda Sayın Tuncay Özkan, Kanaltürk’ün satışına ilişkin olarak sadece Kanalın satış bedelini belirtmiştir. Orjinal röportajda hiçbir şekilde “Akın İpek Paramı vermedi” şeklinde bir beyan ve iddia yer almamasına rağmen bu röportaj çeşitli internet sitelerinde “Akın İpek Paramı vermedi” şeklinde başlıkla yayınlanmıştır. 

En başta belirtmek isteriz ki; Kanaltürk Logolu televizyon kanalı Sayın Tuncay Özkan’ dan satın alınmamıştır. Tuncay Özkan hiçbir şekilde satış sözleşmesine veya herhangi bir resmi satışa muhatap değildir.

Kanaltürk logosu ile yayın yapan kanalın sahibi Yaşam Televizyon Hizmetleri A.Ş.  olup bu şirkette de Sayın Tuncay Özkan’ın hiçbir hissedarlık ve/veya sahiplik bağı bulunmamaktadır. Yaşam Televizyon Yayın Hizmetleri A.Ş., 12.05.2008 tarihli pay satım ve devir sözleşmesi ile eski hissedarlar Ahmet Burak Mızrak, Müjdat Kerimcan Kamal, Havva Göksu, Emre Eren ve Tuncay Mollaveisoğlu sahibi olduğu hisselerin satın alınması suretiyle devralınmıştır. 

Kapsamlı ve detaylı bir satın alma sözleşmesi ile kanalın yayın sahibi olan şirketin hisselerinin tümü satın alınmış olup tüm devir süreci hem mevzuata hemde satış sözleşmesine uygun olarak tamamlanmış ve devirler gerçekleşmiştir. Belirtilen Televizyon Kanalı, borç alacak dengesi ve resmi bilançolarda yer alan kısa ve uzun vadeli borç kayıtları gözetilerek yapılan değerleme raporlarına uygun olarak rayicinde ve bedeli tam ve eksiksiz ödenmek suretiyle satın alınmıştır.

Devir sözleşmesinde tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde ve çok açık şekilde yer alan şarta bağlı bazı hükümlerin satıcılar tarafından yerine getirilememesi nedeniyle devam etmekte olan karşılıklı davalar mevcut olup bu davalar hiçbir durumda satış bedelinin eksik ödendiği şeklinde ki iddialara mesnet olamaz.

Kaldı ki, satış sonrası Sayın Tuncay Özkan çeşitli medya organlarında ve Kanalturk televizyon kanalında bu satın alma için İpek Medya Grubuna teşekkür etmiştir. 

Kamuoyuna  saygıyla bildiririz.


İpek Medya Grubu

MEDYARADAR/ÖZEL

Tuncay Özkan: 517 gün b.k içinde yaşadım!