İşte Apple'ın yeni tabletleri

Apple'ın dev etkinliği dakikalar önce başladı. Tim Cook'un liderliğinde Apple iki yeni tableti iPad Air 2 ve iPad Mini 3'ü dünyaya duyurdu. Peki yeni tabletlerde neler var? Fiyatları ne oldu? Ne zaman satışa sunuluyorlar?

İşte Apple'ın yeni tabletleri - Sayfa 1

Apple'ın dev etkinliği dakikalar önce başladı. Tim Cook'un liderliğinde Apple iki yeni tableti iPad Air 2 ve iPad Mini 3'ü dünyaya duyurdu. Peki yeni tabletlerde neler var? Fiyatları ne oldu? Ne zaman satışa sunuluyorlar?

111
İşte Apple'ın yeni tabletleri - Sayfa 2

Apple'ın geliştirdiği en ince tablet olan iPad Air 2 sadece 6.1 mm inceliğinde bir tasarıma sahip. Bu haliyle iPad Air 2, Apple'a göre dünyanın en ince tableti özelliğini elinde bulunduruyor. GRAFİK PERFORMANSI BİR ÖNCEKİ iPAD'E GÖRE 150 KAT YÜKSEK!Yeni iPad'leri üst üste koyduğunuzda mevcut iPad'den hala ince kalacağına dikkat çeken Cook, cihazda beklendiği gibi A8X işlemci yongasının yer aldığını vurguladı. A8X işlemcinin üzerinde 3 milyar transistör yer alıyor. iPad Air 2'nin A8X işlemcisi 2. nesil 64 bit teknolojisi ile çalışıyor. Grafik performansı ise iPad Air'ın tam 180 katı! Cihaz 10 saat batarya ömrü sunarken, iPad Air 2 ile çekilen fotoğrafların bir kısmı izleyicilerle paylaşıldı. İşte o fotoğraflardan biri...

211
İşte Apple'ın yeni tabletleri - Sayfa 3

Yenilenen FaceTimeHD kamerasıyla birlikte ışığı yüzde 81 oranında daha fazla alabilen iPad Air 2'de 8 MP çözünürlüklü f/2.4 diyafram aralığına sahip kamera bulunuyor. Ve yine beklendiği gibi cihazda TouchID sensörü de yer alıyor. Yani kullanıcılar parmak izlerini kullanarak örneğin telefonunu şifreleyebilecek.

311
İşte Apple'ın yeni tabletleri - Sayfa 4

iPad Air 2 ile birlikte artık 43 megapiksel çözünürlüğünde panaroma fotoğraflar çekmek ve Burst Mode'u kullanabilmek mümkün oldu. iPAD AIR 2'DE WIFI ÇOK DAHA HIZLI WiFi ve LTE ağ bağlantıları yeni iPad'de daha da hızlanırken, iPhone 6'da yer alan yeni nesil WiFi teknolojisi iPad Air 2'de de yer alıyor. Cihazın LTE bağlantı hızı 150 Mbps'e kadar yükseltildi. APPLE'IN İKİNCİ YENİ TABLETİ: iPAD MINI 3 iPad Mini 3 ise 7.9 inç'lik bir ekrana sahip. 5 megapiksel dahili kamerası bulunan cihaz 1080p Full HD formatında görüntü kaydı yapabilirken, iPad Air 2'de olduğu gibi TouchID sensörüne de sahip.

411