Televizyon
27 Kas 2014 09:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:56

İsmail Küçükkaya ve Fox TV'ye Deniz Gezmiş cezası

Fox Tv'de sabah haberlerini sunan İsmail Küçükkaya, Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan Deniz Gezmiş yazı dizisini okurlara tavsiye edince RTÜK'ten ceza geldi.

Fox TV'de yayımlanan "İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat" adlı programın 7 Kasım tarihli bölümünde gazetelerin ilk sayfaları ekrana yansıtıldı. Cumhuriyet gazetesini okuyan Küçükkaya, Cumhuriyet yazarı Can Dündar tarafından hazırlanan "Deniz Mektupları" dizisine değindi. Küçükkaya, bu sırada şöyle konuştu:

"Cumhuryet dün Can Dündar'ın kaleminden önemli bir yazı dizisine başlamıştı. Satın aldınız mı? Bugünlerde birer tane Cumhuriyet Gazetesi satın almanızı öneririm size. Çünkü tarihi nitelikteki vesikalar bunlar. Deniz'in 50 yıl sonra ortaya çıkan mektup arkadaşı diye başlıyor. Onu ben okumayacağım, siz muhakkak satın alarak okuyun, ya da en kötü paranız yoksa cumhuriyet.com.tr'ye girin."

'İZLEYİCİYİ TEŞVİK, GİZLİ REKLAM'
Cumhuriyet'ten Fırat Kozok'un haberine göre, yayınla ilgili hemen harekete geçen RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı, hazırladığı raporda Küçükkaya'nın bu ifadeleriyle Cumhuriyet Gazetesi'nin alınmasını "teşvik ettiğini" belirterek, kanalın "gizli reklam" yapmaktan cezalandırılmasını istedi.

Rapor, Üst Kurul'da önce geçen hafta gündeme geldi. AKP'li Başkan Davut Dursun ile üye Hasan Tahsin Fendoğlu ceza yönünde oy kullanırken CHP kontenjanından seçilen 2 üye ile HDP ve MHP'li üyeler itiraz etti. AKP'nin kalan 3 üyesi toplantıya katılmadığı için karar yeter sayısı olan 5 oya ulaşılamadı.

OY ÇOKLUĞU İLE CEZA KARARI VERİLDİ
Skandal rapor Üst Kurul'da dün bir kez daha gündeme geldi. Bu kez AKP'nin ilk toplantıya katılmayan 3 üyesinin de hazır bulunduğu toplantıda, 5 AKP'li üyenin oylarıyla ve oy çokluğuyla kanala uyarı ceza verilmesi kararı çıktı.