Gündem
27 Ağu 2015 14:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:50

İngiliz gazetesi: HDP'nin çağrısına tahammülleri yok!

İngiliz gazete, bugünkü sayfalarında fTürkiye'nin güneydoğusunda, hükümete tepkili Kürt gençlerini konu alan bir habere yer verdi.

Financial Times, muhabirinin silahlanan gençlerle yaptığı röportajları aktardığı haberde, Türkiye'nin güneydoğusunda çatışmaların yeniden başlamasıyla PKK üyesi olmayan bazı gençlerin de silahlandığı ve eylemler gerçekleştirdiğini belirtti.

“PKK’YA KATILMAYA İHTİYACIMIZ YOK”

Gazete, militanlar ve ordu arasında tekrar başlayan çatışmaların toparlanmaya çalışan yerel ekonomiye büyük darbe vurduğunu aktararak, bölgede yaşayan ve elinde makineli tüfekler olan gençlerin; “Bizi nasıl istiyorsan öyle adlandır. Bizimle PKK arasında fark yok. PKK'ya katılmaya ihtiyacımız yok, çünkü PKK halktır” sözlerine yer verdi.

Suruç saldırısından sonra Ceylanpınar'da iki polise yönelik saldırıyı takiben, Ankara’nın PKK'ya yönelik hava operasyonlarına başladığını hatırlatan gazete, kargaşanın Cizre'ye, Temmuz sonunda, 23 yaşındaki Abdullah Özdal'ın sokak eylemlerinde silahla vurulmasıyla ulaştığını, takibinde ise 17 yaşındaki Hasan Nerse’nin polis tarafından öldürüldükten sonra bölge sakinleri ve de Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Nerse’nin elleri kelepçelendikten sonra yakın mesafeden vurulduğunu iddia ettiğini yazdı.

Güneydoğu’da yaşanan olayları haberde tüm detaylarıyla aktaran gazete, silahlı grupların Cizre'nin büyük bölümünü ve güneydoğudaki birçok başka ilçeyi kontrol ediyor gibi göründüğünü, bu grupların sokaklarda devriye gezerek barikat kurduğunu ve düzenli saldırılar gerçekleştirdiğini belirtti.

“HDP’NİN ÇAĞRISINA TAHAMMÜLLERİ YOK”

Haberde Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'le savaşan YPG'nin de PKK'nın bir kolu olduğu belirtilerek, Cizre'deki militanların silaha sarılma kararının kendilerine ait olduğunda ısrar ettikleri yorumumu yaptı.

Gazete, militanların PKK'nın Kuzey Irak'taki liderliğinden emir aldıklarını reddettiklerini Temmuz ayında yapılan genel seçimlerde Cizre'de yüzde 92 oy alan, HDP'nin de aralarında bulunduğu kendi politikacılarının ateşkes çağrılarına da pek fazla tahammülleri olmadığını iddia etti. (DHA)