Gündem
27 Ağu 2015 13:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:50

Independent gazetesinden Ali İsmail Korkmaz'lı boksör turist yorumu!

Aksaray'da su almak için girdiği büfede esnafla çıkan tartışma ile sosyal medyada fenomen haline gelen turist yabancı basının da ilgisini çekti.

Aksaray’da bir otelde kalan ve profesyonel boksör olduğu öğrenilen Kuveyt asıllı İrlanda vatandaşı Mohammed Fadel Dobbous'un esnafla kavgası başta İngiliz basını olmak üzere önde gelen pek çok yabancı haber sitesinde de yer buldu.

İngiltere’de yayınlanan Independent gazetesi videonun fenomen haline gelmesi hakkında şu yorumlarda bulundu: “Türkiye’deki sosyal medya kullanıcıları İrlandalı turistten beklenmeyen bir kahraman gibi bahsettiler. Turiste eleştirilerden ziyade olumlu tepkiler geldi. Bu tepkinin altında yatan 'mazlumun yanında olma' gibi basit bir sebep değil. Esnaf, Türkiye’deki solcularla Erdoğan yönetimindeki muhafazakâr hükümetin arasındaki ayrışmanın sembolü. Esnaf, Gezi Parkı olayları sırasında hükümeti protesto eden göstericilere saldırmaları ile anılıyor. Ali İsmail Korkmaz’a ölümcül bir dayak atan sanıklar arasında, fırında çalışan esnaf da vardı. 2014 yılında Erdoğan’ın esnafa destek verdiğini ima etmesi öfkeye yol açtı. Ali İsmail Korkmaz davası sürerken, Erdoğan, 'Benim esnafım gerektiğinde askerdir, alperendir, gerektiğinde vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır' açıklamasında bulunmuştu.”

Türkiye’deki bazı sosyal medya kullanıcıları, İrlandalı turistin esnafa dayağını bu bağlamdan yola çıkarak ti’ye aldı. Bir kullanıcı, “İrlandalı turist Alevi, anti Erdoğancı ve CHP sempatizanı çıktı” şeklinde tweet attı. 24 saat içinde, İrlandalı turist olayını ti’ye alan 75.000 tweet paylaşıldı.