Gündem
13 Eki 2015 16:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:56

İGC'den 3 gazeteyle ilgili çağrıya itiraz!

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), 3 gazeteyle ilgili bir açıklama yaptı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu, dün İzmir’de yapılan 'Barış' yürüyüşünde DİSK Temsilcisi Memiş Sarı’nın Yeni Asır, Sabah ve Yeni Şafak gazetelerini protesto etmeye çağıran söylemleri üzerine yazılı açıklama yaptı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Ankara’da meydana gelen ve 100’e yakın vatandaşımızın yaşamını yitirdiği terör saldırısı hepimizi derinden üzmüştür. Bu süreçte yaptığımız açıklamalarla terörün ve şiddetin her türlüsünün karşısında olduğumuzu, teröre karşı barışı savunduğumuzu, toplumu ayrıştırıcı değil birleştirici politikalar yürütülmesi gerektiğini vurguladık. Birlik beraberlik çağrısı yaptık.

İGC olarak, her zaman eleştiri ve ifade özgürlüğünün yanındayız. Her bireyin, yanlış gördüğü konularda eleştiri hakkı olduğuna inanıyoruz. DİSK Temsilcisi Sayın Memiş Sarı, dün yapılan yürüyüşte Yeni Asır ve Sabah başta olmak üzere bazı gazetelerin yayın politikasını eleştirmiştir. Sayın Memiş Sarı’nın gazetelerin yayın politikasını eleştirme hakkı elbette vardır ancak dünkü eleştirisinin yeri, zamanı ve yapılış şekli yanlıştır. Derin bir acı içinde duygusallıkla yapıldığına inandığımız eleştirilerin, gazetelerin yayın politikasını değil de gazetenin çalışanlarını hedef gösterme olasılığı vardır.  Basın emekçisi gazetecilerin hedef gösterilme tehlikesine karşı herkesi daha dikkatli bir dil kullanmaya çağırıyoruz.

İGC olarak basın ve ifade özgürlüğüne yönelik her türlü tehdide karşı gazetecilerin yanında yer alacağımızın bilinmesini, kanaat önderlerinin ayrıştırıcı değil, bütünleştirici bir dil kullanması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz.

Öte yandan toplumsal bütünlüğün sürdürülmesi konusunda, mesleki etik değerlerden taviz verilmemesi için medyanın da gerekli hassasiyeti göstererek ötekileştirici değil birleştirici bir dil kullanması gerektiğine olan inancımızı koruyoruz.”