Medya
30 Tem 2015 11:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:46

Hürriyet yazarı Davutoğlu'na çaktı,genel yayın yönetmeni de nasibini aldı: Emme basma tulumba gibi...

Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz Başbakan Davutoğlu’nun Suriye politikasını ‘destan’ diye nitelemesini eleştirirken kendi genel yayın yönetmenine de dokundurdu.

Hürriyet’in muhalif çizgisiyle bilinen yazarlarından Mehmet Y. Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Suriye politikasını ‘destan’ diye nitelemesini eleştirirken kendi genel yayın yönetmenine de dokundurdu.

Davutoğlu geçen hafta sonu İstanbul’daki başbakanlık ofisinde son operasyonları muhalif basını dışlayarak hükümet yanlısı ve anaakım basına değerlendirmiş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la birlikte sürdürdükleri Suriye politikasını ‘destan’ olarak nitelemekten çekinmemişti.

Yılmaz, bugünkü köşe yazısında, “Davutoğlu, geçenlerde bir grup gazetenin genel yayın yönetmenlerini bir masanın etrafında topladı ve anlattıkça anlattı. Büyük olasılıkla kendisini dinleyen ‘gazetecilerin’ başlarını emme-basma tulumba gibi sallamalarıyla gaza da geldi ve sonunda şunu bile söyledi…” diyerek Davutoğlu’nun ‘destansı’ sözlerini aktardı.

Davutoğlu’nun sadece hükümet yanlısı ve anaakım gazetelerin genel yayın yönetmenlerini kabul ettiği toplantıda Cumhuriyet, Taraf, Birgün, Sözcü ve Zaman gibi muhalif gazetelerin genel yayın yönetmenlerinin bulunmaması dikkat çekmişti.

Davutoğlu’nun konuştuğu gazeteciler arasında hükümet yanlısı gazetelerin yöneticilerinin yanı sıra Hürriyet  Sedat Ergin ve Hürriyet Daily News gazetesi genel yayın yönetmenleri Sedat Ergin ve Murat Yetkin de vardı. Milliyet ve Vatan’ın genel yayın yönetmenleri Fikret Bila ve İsmail Yuvacan da salondaydı.

Yılmaz yazısını, “Kuşkusuz bir şeyler yazılacak ama o iftiharla hatırlanıp dinlenecek bir destan asla olmayacak” dye noktaladı.