Gündem
03 Ağu 2015 16:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:46

Hollandalı gazeteciler Türkiye'deki güvenli tatili yazdı!

Marmaris'i gezen Hollandalı gazeteciler, vatandaşlarının güvenli bir şekilde ve huzur içinde tatil yaparak gece geç saatlere kadar eğlendiklerini gazete sayfalarına taşıdı.

Türkiye'de son dönemde yaşanan bazı olumsuzluklara rağmen turistlerin Ege ve Akdeniz kıyılarında tatillerinin çok rahat sürdürdüğünü göstermek isteyen merkezi Hollanda'da bulunan tur operatörü Corendon, ülkenin en yüksek tirajlı gazetelerinden "De Telegraaf"ın muhabirlerini Türkiye'ye davet etti.

İlk olarak Antalya'yı gezen Hollandalı iki muhabir daha sonra Marmaris'e geldi. İlçede iki gün gezen gazeteciler, bölgede tatil yapan vatandaşlarıyla röportajlar yaptı, Marmaris Barlar Sokağı'nda sabahın ilk ışıklarına kadar süren eğlenceleri görüntüledi. Hollandalı gazeteciler, ilçede karşılaştıkları manzarayı, gazetelerinin birinci sayfasına "Gençler Türk diskolarında bolca eğleniyor" şeklinde taşıdı. Haberde, "Hollandalı gençlerin barlarda adeta çılgınca eğlendiği ve tatillerinin sorunsuz geçtiği" aktarıldı.

"Güvenli tatili gazetelerinde anlattılar"

Yabancı gazetecileri konuk eden apart otelin yöneticisi Okan Belger, gazetecilere yaptığı açıklamada, son zamanlarda Türkiye ile ilgili çıkan olumsuz haberlerden Marmaris'in de etkilendiğini söyledi. Turizmdeki rakip ülkelerin bu gibi haberleri çarpıttığını ifade eden Belger, olumsuzlukların tatil bölgelerinde de yaşandığı gibi bir algı oluşturulduğunu belirtti. Bu durumdan kendileri gibi bölgeye turist getiren yabancı firmaların da rahatsız olduğuna işaret eden Belger, şunları kaydetti:

"Biz her ne kadar sosyal medya ortamlarından anlatsak da bu algıyı değiştirmekte yeterli olamıyoruz. Marmaris'te insanların çok güvenli ve rahat bir şekilde tatil yaptıklarını kendi kalemlerinin yazmasının daha etkili olacağını düşündük. Çalıştığımız Hollanda merkezli tur operatörü Corendon ile ortak bir çalışma yapmaya karar verdik. Hollanda'da en çok okunan gazetelerden birinin muhabirlerini Türkiye'ye davet ettik."

Belger, konuk ettikleri ancak hiçbir yönlendirme yapmadıkları yabancı gazetecilerin Marmaris Barlar Sokağı'ndaki genelde Hollandalı turistlerin tercih ettiği gece kulüplerini ziyaret ettiklerini ve vatandaşlarıyla röportajlar yaptıklarını dile getirdi.

Hollanda gazetesinde iki gün üst üste Marmaris ile ilgili olumlu haberler çıktığına dikkati çeken Belger, "İnsanların burada çok güvenli, huzurlu, iyi tatil yaptığını gördüler ve gazetelerinde anlattılar. Yabancı gazetelerde bu gibi haberlerin daha fazla yer alması gerekiyor. Bu konuda herkesin daha fazla gayret göstermesi gerekiyor" diye konuştu.

"Burası çok güvenli"

Marmaris'te tatilini sürdüren Hollandalı turistler de Marmaris'te tatillerinin çok iyi geçtiğini ifade etti.

Kim Thoen isimli turist, "Marmaris'te sadece parti ve eğlence var" ifadesini kullandı.

Edo De Reuver isimli turist ise 9 gündür Marmaris'te tatilde olduklarını ve bunun üçüncü gelişleri olduğunu söyledi. Reuver, "Burada tatilimiz çok güzel geçiyor. Her gün Barlar Sokağı'na gidiyoruz ve hiçbir sorun yaşamadık. Burası çok güvenli ve Türk insanı çok misafirperver" dedi.