Televizyon
18 Eyl 2014 13:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:44

Hıristiyanların TV'si de artık TÜRKSAT'ta yayında

Hıristiyanlara yönelik özel yayın yapan SAT-7 TÜRK TV, bugünden itibaren artık TÜRKSAT uydusu üzerinden de yayın yapma lisansını elde etti.

SAT-7 TÜRK TV yetkilileri, belli bir mezhebin değil, tüm Hıristiyanlara yönelik bir yayın yapılacağını belirttiler.

Yayın hayatına 2006 yılında başlayan SAT-7 TÜRK TV, Türkiye ’ye ait uydudan yayın yapamıyordu. Kanal bir süre önce TÜRKSAT’tan da yayın yapmak için lisans başvurusu yaptı. Ve nihayet Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) başvuruyu uygun bularak 10 Eylül günü lisans hakkını tanıdı.

Bugünden itibaren de TÜRKSAT 42°Doğu 12380 H 30000 frekansından yayınına başladı.

Kanalın amacının Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi olarak açıklanıyor.

‘AYRIMCILIĞA YER YOK’
SAT-7 TÜRK yönetimi, belirli bir mezhebin değil tüm Hristiyan mezheplerinin görüşlerini yansıtan bir yayın anlayışına sahip olduklarını belirtirken, herhangi bir dini, Hristiyan mezhebini ya da geleneğini eleştiren programlara asla yer vermediklerini dile getiriyorlar. Kanalda, çeşitli mezheplerden ve kiliselerden vaizlerin Hristiyanlık hakkındaki programları yer alıyor.

SAT-7’nin internet sitesinde yer alan açıklamada şöyle deniliyor: “Diğer görüşlere saygı duymaksızın belli bir teolojik fikri destekleyen programlar yayınlamaz ve birbirinden farklı teolojik görüşlerin hiçbirinin küçümsenmemesini teminat altına almaya büyük özen gösterir. SAT-7, siyaset konusunda tamamen yorumsuzdur.”

Ülkenin dört bir tarafına yayılan Hristiyanlara ve ailelerine hitap edecek olan kanala internet sitesi www.sat7turk.com ve mobil uygulamalar üzerinden de ulaşılabiliyor.

1995’TE KURULDU
SAT-7, 1995 yılında Ortadoğu ’da farklı Hristiyan mezhebi ve kiliselerini temsil eden 20 girişimci tarafından kuruldu. 1996 yılının Mayıs ayında Hotbird (Eutesat) uydusundan yayın yapmaya başlayan televizyon grubu, Nilesat uydusu üzerinde SAT-7 ARABIC (Arapça yetişkin kanalı) ve SAT-7 KIDS (Arapça çocuk kanalı); Hotbird uydusu üzerinde SAT-7 PLUS, (Arapça genel yayın) SAT-7 PARS (Farsça genel yayın) ve SAT-7 TÜRK (Türkçe genel yayın) kanallarını kapsamakta. Mısır, Lübnan ve ABD ’de de ofisleri bulunan SAT-7 organizasyonunun Türkiye’deki televizyon yayını 2006’da başladı.