Gündem
17 Ara 2014 10:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:59

Hidayet Karaca'dan Yılmaz Özdil'e teşekkür mesajı!

Cemaat operasyonunda gözaltına alınan Hidayet Karaca, Yılmaz Özdil'e teşekkür etti.

14 Aralık operasyonuyla gözaltına alınan Samanyolu grubunun tepe ismi Hidayet Karaca, Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'e operasyonu eleştiren yazısı nedeniyle teşekkür etti.
Gülen Cemaati’nin medya organlarına yönelik polis operasyonunun ardından, “Faşizme karşı çıkmak erdemdir” sözleri nedeniyle gazeteci Ahmet Şık’tan ‘helallik’ isteyen Gülen Cemaati, şimdi de operasyonu eleştiren yazısı nedeniyle Sözcü yazarı Yılmaz Özdil’e teşekkür etti.
"SEVGİLİ MESLEKTAŞIM ÖZDİL'E TEŞEKKÜR EDİYORUM"
’14 Aralık operasyonu’nda gözaltına alınan ve halen Vatan caddesindeki emniyet binasında tutulan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca gün içerisinde Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

Yolsuzluk göndermeli yazısına uygulanan sansür nedeniyle Hürriyet’le yolları ayrılan ve  yazılarına Sözcü’de devam eden Yılmaz Özdil, bugünkü köşesinde 14 Aralık operasyonunu, 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasına atıf yaparak ‘ti’ye almıştı.
ÖZDİL'DEN OPERASYONU ELEŞTİREN YAZI
Yılmaz, ‘Hani hep derler ya zaman’lama manidar’ başlıklı yazısında 14 Aralık operasyonunu şöyle anlatmıştı: “Zaman gazetesi genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın evinde yapılan aramada, ayakkabı kutularına istiflenmiş halde milyonlarca euro bulundu.
Samanyolu televizyonu medya grup başkanı Hidayet Karaca’nın yatak odasında yedi tane büyük boy kasa ve para sayma makinesi yakalandı.
Fuat Avni’nin Ekrem Dumanlı’ya İsviçre’den kol saati aldığı, Hidayet Karaca’ya da çikolata kutusu içinde dolar balyaları gönderdiği ortaya çıktı.”
AHMET ŞIK'TAN HELALLİK İSTEMİŞTİ
Gülen Cemaati’ne dair yazdığı kitabın taslağı yüzünden tutuklanan gazeteci Ahmet Şık da 14 Aralık operasyonunu ‘faşizm’ olarak nitelemiş ve “Birkaç yıl önceki faşizm döneminin kudretli sahiplerinden Cemaat’in bugün yaşadığının adı da faşizmdir. Faşizme karşı çıkmak erdemdir” tweetini paylaşmıştı.
Şık’ın bu çıkışının ardından Zaman Gazetesi Washington Temsilcisi Ali H. Aslan, Twitter üzerinden Şık’a “Faşiste faşist dediğin için teşekkürler Ahmet Şık. Ve lütfen hakkını helal et. Biz senin özgürlüğüne böyle sahip çıkamamıştık” diye yazmış, Cemaat’e yakınlığıyla bilinen İstanbul Milletvekili Hakan Şükür de “Keşke daha önce tanıyabilseydim, bu süreçte bize empati yapma şansını sağladığı için ben de kendisine teşekkür ederim”demişti.