Gündem
30 Eki 2014 09:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:52

Hayatını kaybeden madenciler için söyledi

Volkan Konak, hayatını kaybeden maden işçileri için şarkı söyledi.

Şişli Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında sahne alan Volkan Konak, hayatını kaybeden maden işçileri için bir şarkı söyledi.

Şişli Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Osmanbey Metro durağında toplanan vatandaşlar, ellerinde bayraklarla Cevahir AVM’ye kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca korteje eşlik eden bir bando Mehter marşları da dahil olmak üzere çeşitli marşlarla gruba öncülük etti. Yürüyüşe, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de katıldı. Kortejde bulunan atlı süvariler de kortejin renkli görüntülerinden birini oluşturdu.

‘DÜĞÜN YAPMAYA GELMEDİK’

Cevahir AVM’de kurulan sahnede çeşitli gösteriler düzenlenirken, sahnenin ana konuğu Volkan Konak’tı. Volkan Konak, sahneye çıktıktan sonra, Karaman’da yaşanan maden kazasından dolayı kısa bir program yapacaklarını belirterek, “Türkiye’mizde insanlarımızın acıları, kazalar bitmiyor. Önlenebilir kazalar olmasına rağmen, 10 yılda 15 bin kişi öldü. Biz de bu yası tutacağız. Üzgünüz. Buraya düğün yapmaya gelmedik ama, moral ve umut olmaya geldik. Kısa bir program yapacağız. Yoksa bu önlenebilir kazaları önlemeyenler haklı çıkar, biz suçlu oluruz” dedi.

Volkan Konak kısa süre kaldığı sahnede, “Yiğidim aslanım” adlı şarkıyı iş kazalarında ölen maden işçilerinin fotoğrafı önünde söyledi.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de, Volkan Konak’ın programı öncesi sahnede Karaman’daki maden kazasına değinerek, faciayı protesto edenlere “Yalnız değilsiniz” mesajı verdi.