Gündem
17 Nis 2014 08:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

Haşim Kılıç'ın eski defterleri açıldı!

AYM Başkanı Kılıç’ın İBDA’cılarla görüldüğü kareler yayınlanarak Gölge Dergisi’nin Ankara temsilcisi olduğu iddiası gündeme getirildi

Twitter kararı ile başlayan HSYK yasasının kısmen iptali ile süren hükümet ile Anayasa Mahkemesi arasındaki çatışma sonrası Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın eski fotoğrafları sızdırıldı.

Kılıç'ın İBDA-C Lideri olduğu iddiasıyla ömür boyu hapse mahkum olan Salih Mirzabeyoğlu'yla fotoğrafları servis edildi ve Kılıç'ın Cumhurbaşkanlığı koltuğuna yakışmayacağı mesajı verildi.

Hükümete yakınlığıyla bilinen İBDA-C fikriyatının yayını Furkan Haber'in yayınladığı fotoğraflarda Kılıç, Mirzabeyoğlu'yla birlikte görülüyor.

Kılıç hakkında IBDA-C'cilerin çıkardığı Gölge Dergisi'nin Ankara Temsilcisi olduğu iddiaları gündeme gelmişti.

Furkan Haber internet sitesinde şu ifadeler yer aldı:

"Haşim Kılıç önce Fikri terk etti. Salih Mirzabeyoğlu ile birlikteliği döneminde Gölge Dergisi’nin Ankara temsilcisi idi ve İbda Fikriyatı’nın ciddi savunucusuydu. Makam sevgisi Kılıç’ın fikirden uzaklaşmasına ve makamları nefs meselesi yapmasına sebep olmuş ki, hükümetin doğru icraatlarının önünü kesmekte bir beis görmüyor… Kılıç’ı tanıyanlar; nereden nereye, diyorlar. Makam hırsıyla yanıp tutuştuğu son icraatlarıyla ortaya çıkan Kılıç, Salih Mirzabeyoğlu’ndan sonra şimdi de Başbakanı terk ettiği için tanıyanlarınca kınanıyor… Kılıç’a karşı kamuoyu tepkisinin artacağını söyleyen tanıyanları şöyle diyorlar: Yalancıdan cumhurbaşkanı olmaz. Haşim Kılıç Salih Mirzabeoğlu’nun çıkardığı derginin Ankara temsilcisi olmadığını iddia ederek yalan söylemiştir. H. Kılıç isminin, Hüsnü Kılıç olduğunu iddia etmiştir ki, resimde hem Hüsnü Kılıç vardır hem de Haşim Kılıç. Altmış küsür eser sahibi olan bir fikir adamıyla arkadaşlığını gizleyen, dahası inkâr eden birinin cumhurbaşkanlığı koltuğuna yakışmayacağı âşikârdır."

İşte o fotoğraflar: