CineRadar
12 Şub 2016 10:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:20

Haftanın film bombası: Bu manyaktan süper kahraman olur mu?

Haftanın bombası Marvel’in kahraman olmak istemeyen çatlağı Deadpool… Aksiyon ve mizahın gazına köklenerek çekilen bu film süper kahraman filmlerini sevmeyenlerin bile hoşuna gidecek.

Tim Miller’in yönettiği ve Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein ile Gina Carano’in oynadığı Deadpool, 12 Şubat 2016′da The Moments Entertainment dağıtımıyla The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.

Marvel Comics’in en alışılmadık anti-kahramanı Deadpool, eski bir Özel Kuvvet askeri olan Wade Wilson’un, üzerinde uygulanan zorlu bir deneyin onu hızlandırılmış kendini iyileştirme gücü ve alt egosuyla başbaşa bırakmasının hikâyesi. Yeni yetenekleri ile donanmış, kara ve karmaşık bir mizah anlayışına sahip olan Deadpool, hayatını neredeyse sona erdiren adamı avlamak için harekete geçiyor.

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri, bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Hes@pta Aşk

Gönenç Uyanık’ın yönettiği ve Meriç Aral, Derya Şensoy, Fırat Altunmeşe ile Burak Tozkoparan’in oynadığı Hes@pta Aşk (Hesapta Aşk), 12 Şubat 2016’da Mars Dağıtım dağıtımıyla Depo Film – İmaj Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Sosyal medyada tanıştığı sevgilisini görmek için İstanbul’a kaçmayı planlayan Ezgi’nin yakın arkadaşı Didem ile yaptığı plana, anne zoruyla kardeşi Musti’yi dahil etmek zorunda kalmasıyla karışan tatil planları, İstanbul’da hayatlarının sürprizi ile karşılaşmaları ile devam ediyor. Ezgi ve Mert’in sosyal medyada başlayan aşkları, günümüz gençliğinin sosyal medya yaşantısına bakış atıyor.

Dünyanın En Güzel Kokusu

Uğur Yağcıoğlu’nin yönettiği ve Tuba Ünsal, Rıza Kocaoğlu, Burak Altay ile Esra Ruşan’ın oynadığı Dünyanın En Güzel Kokusu, 12 Şubat 2015′de Bir Film dağıtımıyla Endemol Shine Türkiye – Böcek Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Aşkın tükendiğinde inanan Hakan ve en iyi arkadaşı Derya, büyüyen bir çocuk özlemi duymaktadır. Ve bir gün Hakan, ikisinin evlenip bir çocuk yapmalarını teklif eder. Her şey geleneklere uygun olacak, çocuk doğduktan sonra ise bugünün ilişkilerine inanmayan bu iki insan ayrılacak, çocuklarını, ayrı yaşayan anne baba gibi büyüteceklerdir. Derya teklifi önce kabul etmez, ancak nedense bir gün teklifi kabul eder.

Mel-Un

Zafer Kaya’nın yönettiği ve Zehra Özarslan Çelen, Ayşen Kurç, Fevzi Altunbulak, Harun Kızılaslan ile Hülya Kocabıçak’ın oynadığı Mel-Un, 12 Şubat 2016’da MC Film dağıtımıyla Zayka Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Küçük bir köyde kendi halinde geçinip giden köy halkının sakin yaşamı, aralarından genç bir kızın içine şeytani bir ruh girmesiyle, alt üst olur. Şeytanın kızın bedeninden çıkması için tüm halk seferber olur ancak, ruhun kolay kolay gitmeye niyeti yoktur.

Sessiz Çığlık

Joachim Trier’in yönettiği ve Gabriel Byrne, Isabelle Huppert, Jesse Eisenberg ile Devin Druid’in oynadığı Sessiz Çığlık (Louder Than Bombs), 12 Şubat 2016’da M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Fotoğrafçı Isabelle Reed’in ölümünün üçüncü yılında anısına düzenlenen fotoğraf sergisi, ailenin büyük oğlu Jonah’ın ailesinin yanına dönmesini sağlar. Jonah günlerini görüşmekten kaçındığı babası Gene ve yıllardır görmediği kardeşi Condrad ile geçirmek zorunda kalır. Gene, iki oğlunu aynı çatı altında bir araya getirerek aralarındaki ilişkiyi kuvvetlendirmeye, farklı sebeplerden kendisinden hoşlanmayan oğullarıyla ilişkilerini düzeltmeye çalışır.

Danimarkalı Kız

Tom Hooper’ın yönettiği ve Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Ben Whishaw, Sebastian Koch, Amber Heard ile Matthias Schoenaerts’in oynadığı Danimarkalı Kız (The Danish Girl), 12 Şubat 2016’da UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



David Ebershoff’un kitabından uyarlanan Danimarkalı Kız, Lili Elbe ve Gerda Wegener’in (Oscar ödüllü Eddie Redmayne ile Alicia Vikander tarafından canlandırılan)  özel yaşamlarından esinlenen çarpıcı bir aşk hikâyesi. Yönetmeni Oscar ödüllü Tom Hooper olan film, Lili’nin bir transgender olarak çığır açan yolculuğunu ve Gerda ile olan evliliklerini konu alıyor.

Aşkın Seçimi

Ross Katz’ın yönettiği ve Benjamin Walker, Teresa Palmer, Maggie Grace ile Tom Wilkinson’un oynadığı Aşkın Seçimi (The Choice), 12 Şubat 2016’da Mars Dağıtım dağıtımıyla Esen Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.



Enerjik tıp öğrencisi Gabby Holland’ın, kadınların karşı koyamadığı Travis Shaw’a komşu olması, ikiliyi asla hayal edemeyecekleri romantik bir yolculuğa sürükler. Travis, bir kadınla ciddi bir ilişki yaşamanın yaşam tarzını kısıtlayacağına inanmaktadır. Gabby ise bir ilişki yaşadığı erkek arkadaşıyla hayatını birleştirmek üzeredir. Ta ki karşı koyulmaz bir arzu, aykırı çiftin planlanmış hayatlarını alt üst edene kadar.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmaktadır.