Gündem
28 Kas 2014 16:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:57

Hacker’lar medyayı hedef aldı!

‘Syrian Electronic Army’ isimli hacker grubu ABD ve İngiltere merkezli medya kuruluşlarına siber saldırılar düzenledi.

Suriyeli bir grup bilgisayar korsanı, aralarında New York Times, Independent ve Telegraph gibi medya kuruluşlarının olduğu İngiltere ve ABD merkezli internet sitelere siber saldırılar düzenledi.

‘Syrian Electronic Army’ isimli grubun düzenlediğine inanılan saldırıların ardından söz konusu sitelerin belli başlı kısımlarının bir süreliğine erişime kapandığı bildirildi.

Siber saldırının ardından resmi Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan İngiltere merkezli Telegraph gazetesi, söz konusu saldırının bertaraf edildiğini ve üyelerinin biligilerinin güvende olduğunu açıkladı.

Dün gerçekleşen saldırının ardından bir paylaşımda bulunan Syrian Electronic Army, söz konusu mesajda “Şükran Gününüz kutlu olsun. Umarım bizi özlememişsinizdir. Lütfen IŞİD’in sivillerden oluştuğunu belirtmekten vazgeçin” ifadelerine yer verdi.

Dün gerçekleşen siber saldırının ardından New York Times, the Chicago Tribune, CNBC, CBC ve Forbes’un internet sayfalarının da etkilendiği, söz konusu sitelerin yayınlarının kısa bir süre sonra normale döndüğü bildirildi.