Polemik & Kulis
03 Tem 2015 09:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:42

Habertürk 'eş değiştirme partisi' yüzünden kovmuştu, hangi dergiyle anlaştı?

Gazeteci Işıl Cinmen geçtiğimiz ay 'swinger'larla (eş değiştiren) ilgili hazırladığı haberler ve röportajlar nedeniyle Habertürk'teki işinden olmuştu.

Gazeteci Işıl Cinmen geçtiğimiz ay 'swinger'larla (eş değiştiren) ilgili hazırladığı haberler ve röportajlar nedeniyle Habertürk'teki işinden olmuştu.

Habertürk'ün internet sitesinden kaldırılan haber ve röportajlar Tempo dergisinin yeni sayısında yayınlandı.

Cinmen, Tempo'da işten atılmasına neden olan haberlerin hazırlanma aşamasını kaleme aldı. Tempo ayrıca Cinmen'in işten atılmasına neden olan haberi de yayınladı.
İşte, "Bu yazı, Habertürk internet sitesine konduktan kısa bir süre sonra yayından kaldırıldı.
Devamında okuyacağınız röportaj ise, Habertürk'te yayınlanmadı, ilk kez Tempo'da!" notuyla yayımlanan Cinmen'in yazısı:

KONUŞTULAR AMA BİR ŞARTLA
Eş değiştiren bir çift gerçek isimlerinin ve fotoğraflarının kullanılmaması kaydıyla sorularımızı yanıtladı. Bu fotoğraflar temsili...
Google search'ün 'Swinger ne demek?' aramasıyla sallandığı gün, hani 'Adana'da villada swinger denen eş değiştirme yöntemiyle fuhuş yapan bir çete' yakalanmıştı ya, o gün yani...
Habertürk haber toplantısında gözler bana çevrildi. "Swinger'larla ilgili bir araştırma yapsana" diye...
"İyi" dedim, "Yaparım. Bu konudan da eksik kalmayayım..."
Araştırmalarım böylece başladı. Okudum, belgesel izledim, psikologla konuşup psikolojilerini anlamaya çalıştım.
Twitter'da swinger olduğunu belirten çiftleri buldum.(Takipçi sayılarının 25 binden başlayıp 210 bine yükseldiğini de belirtmek istiyorum!) Sonunda bağlantıları kurarak İstanbul swinger topluluğuna sızmayı başardım.
Yazdığım ilk izlenim yazısından sonra çıkan olaylar neticesinde, makale Habertürk'ten kaldırıldı, röportaj yayımlanamadı ve yöneticilerimin tüm itirazlarına rağmen işime son verildi!
Neyse, şimdi her şeyi açıkça anlatan swinger bir çiftin röportajıyla konuya Tempo'da devam ediyoruz.

SWİNGİNG NE DEMEK?
Türkçe'ye 'eş değiştirme' olarak geçen 'swinging', bir tür cinsel aktivite. Genelde evli çiftler tercih ediyor; birbirlerinin eşleriyle sevişiyor ve bunu yaparken birbirlerini izliyorlar.
'Swinging' yapanlara 'swinger' deniliyor. Terim, 1960'lardaki cinsel devrim sırasında literatüre girdi. O zamandan beri swinger topluluklar tarafından "alternatif yaşam tarzı" olarak tanımlanıyor.

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN