Gündem
01 Haz 2013 14:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

BAŞBAKAN ERDOĞAN: POLİS DÜN ORADAYDI BUGÜN DE OLACAK, YARIN DA!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Gezi Parkı eylemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

 Hükümetin uygulamalarıyla meselesi olanlar hukuk yoluyla şikayetlerini dile getirirler. Sandıkta demokratik tepkiler ortaya konulur. Bu işin ölçüsü sandıktır. Sandık dışında netice arayanlar anti demokratik uygulamaların peşindedir.

Menderes neden idam edildi? Gerekçesi neydi? Aynı şeyi 12 Eylül’de de yaşamadık mı? Bu ülkede herkesin görüşlerini ifade etme hakkı vardır.

Hukuk çerçevesinde eylem yapma, düşüncelerini söyleme hakkı vardır. Hukuk dışı eylem yapma, yoldan geçenlere zarar verme hakkı yoktur. Ağaçlar kesiliyor. Türkiye’de gerilimi artırmaya hiç hakkı yoktur. Politika üretemeyen muhalefetin illegal örgütlerle nasıl görev aldığı defalarca gördük. Herkese sesleniyorum. Oynanan oyunu herkesin görmesini istiyorum.

Gezi Parkı'yla ilgili bazı eylemler yapılıyor gerekçe ne? Ağaçlar kesiliyor, Topçu Kışlası yeniden yapılacak, AVM yapılacak. Taksim’de Gezi Parkı'nda yapılan çalışmanın Topçu Kışlası'yla ilgisi yoktur. Topçu Kışlası'nı yapacağız, gökten inme bir proje değil.

'OLAY İDEOLOJİK'

Biz kışla projesini gördüğümüzde Taksim’e çok zenginlik katacağını düşündük. Ama burada olay ne Divan Oteli tarafındaki Asker Ocağı Caddesi. Sökülen 5-10 ağaç meselesi değildir.

Olay Gezi Parkı'ndan çıkarılarak ideolojiktir. Nedir bu ideoloji. Acaba biz İBB’yi alabilir miyiz?

'POLİS BURADA YARIN DA OLACAK. TAKSİM AŞIRI UÇLARIN YAŞADIĞI BÖLGE OLAMAZ'

 Polis orada dün de vardı, bugün de var yarın da olacak. Taksim Meydanı aşırı uçların yaşadığı bir bölge olamaz. Yarın öbür gün bir şey olsa vatandaş 'can güvenliğim ne oldu' diyecek.
 Bu AK Partiyle başlayan bir süreç değildir ki. Polis her zaman vardı.

 'BİBER GAZI KULLANIMINDA YANLIŞLIK VAR'

 Güvenlik güçlerimizin biber gazı kullanımındaki yanlışlığı inceleniyor. Burada yanlış var. Ama yeri geldiğinde onun da kullanılması gerekir, onu da göreceğiz.

Dünyanın her yerinde bu uygulama yapılıyor. Bize nasihat edenler önce kendi ülkelerine baksınlar. Ama olay aşırılağa kaçılınca buna biz de karşıyız. Burada bir aşırılık mevcut.
 Bakanlığımız görüntüleri inceliyor, gerekli çalışmalar yapılıyor.

'AKM'Yİ YIKMALIYIZ'

 AKM’yi dahi biz yıkmalıyız. Yıkıp gururlanabileceğimiz bir proje yapmalıyız, bir opera binası yapmalıyız. Burası önemli bir merkez olmalı. Gelen turistler gururla görmeli. Topçu Kışlası yerinde yapılmalı, mevcut yeşil azami şekilde korunarak, yayalaştırmayı bitirelim herkes rahatça gezsin. Burada böyle bir amaç var. Ama olay başka yerlere çekildi. Birilerine rant sağlanacak deniliyor. Biz sadece bu millete rant sağlamının gayreti içerisindeyiz. Bunların zihniyetine bakarsanız onlar gecekonduda yaşasın. Biz kentsel dönüşüm diyoruz. Düşüncesini, iradesini serdirebileceği bir adım atsın. Benim belediye başkanlığım döneminde İstanbul ’da dikilen 10 yaş üstü ağaçlandırma kadar hangi dönemde yapıldı? 750 milyona yakın fidan diktik, dikiyoruz. Yeşiller noktasında güçlendirelim diyoruz.