Gündem
29 Tem 2014 13:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:30

Gülen Cemaati kara propaganda için Avrupa'da bir kanalı finanse ediyor!

Gülen Cemaati'nin yurtdışında Türkiye aleyhine kara propaganda yürüttüğünü bunun için bir televizyon kanalını finanse ettiğini ileri sürüldü.

A Haber’de Sevilay Yükselir’in sunduğu %100 Siyaset programına konuk olan eski Avrupa parlementeri Ozan Ceyhun, Gülen Cemaati'nin yurtdışında Türkiye aleyhine kara propaganda yürüttüğünü bunun için bir televizyon kanalını finanse ettiğini ileri sürdü.

TÜRKİYE ALEYHİNE ALGI OPERASYONU YAPAN TV KANALI

Ceyhun, Avrupa’da bir TV kanalının algı operasyonu yaptığını, bu kanalın masraflarının, Türkiye’deki bir medya kuruluşu tarafından karşılandığını, yine kanalın yöneticilerinin Cemaat menşeli isimlerden oluştuğunu söyledi.
Ceyhun ayrıca, Cemaat’in Avrupa Parlementosu’ndan bazı milletvekillerine para ödeyerek onları satın aldığını, Türkiye aleyhine demeçler verilmesini sağladığını sözlerine ekledi.

İşte Ozan Ceyhun’un açıklamalarından ilgili bölüm:

"Bu paralel yapının metodları 12 Eylül metodları. Pinoşe faşizminin metodları. Oralarda da insanlar sahte ifadelerle, sahte içeriklerle idam edildiler, işkence gördüler. Bütün bu metodlar halen Türkiye’de paralel yapı tarafından faaliyete geçiriliyorsa gerçekten bunun hesabının sorulması lazım. İster sağcı, ister solcu, ister MHP’li olalım hiç farketmez, hepimizin dört elle sarılıp mücadele etmemiz lazım.
Almanya’daki, Avrupa’daki ülkelerde de bu geçerli. Avrupa’da yaşayan insanlar olarak biz bu durumdan rahatsızız. Örneğin ben bu sabah oyumu verdim, doğru adaya verdim. Oyumu yeni Türkiye için verdim.

BU KANALA PARA, TÜRKİYE’DEKİ BİR MEDYA KURULUŞUNDAN GİDİYOR

Avrupa’da şu an, Avrupa Birliği’nin yayın kanalı var. Bir televizyon kanalı. Adını vermiyorum, mahkemelik olmayayım diye.
Bu kanal sürekli algı operasyonu yapıyor. Bakıyorsunuz bu kanala para, Türkiye’nin bir televizyon kurumundan ödeniyor. Bu kurumda çalışan bir bayan tamamen Cemaat’in emrinde. Cemaat’in gazetesinden çıkmış insanlar bu kurumun başında oturuyorlar. Orada algı operasyon yapıyorlar.

AVRUPA PARLAMENTOSU’NDAKİ BAZI VEKİLLERİ PARAYLA SATIN ALIP...

Buna benzer, Cemaat’in gazeteleri ve bir takım elemanları, Avrupa’daki bazı kurumlarla ve şahıslarla işbirliği halinde. Gerekirse Avrupa Parlementosu’nda milletvekillerine para bile ödeyerek, onları satın alıyorlar. Bütün bu operasyonları Avrupa’ya masum operasyon olarak pazarlamaya çalışan bir özel çaba var.