Gündem
28 Ağu 2015 14:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:50

Google'den 'antitröst' iddialarına 150 sayfalık yanıt!

Google, Avrupa Komisyonu'nun antitröst iddialarını 150 sayfalık yanıtla reddetti.

Avrupa Birliği (AB) Komisyon sözcüsü Ricardo Cardoso, Google'ın antitröst iddialarına karşı verdiği 150 sayfalık cevap mektubunun alındığını bildirdi. AB'nin, Google'a karşı bir önyargısı olmadığını belirten Cardoso, Google dosyasının dikkatlice inceleneceğini ifade etti.

Google Başkan Yardımcısı Kent Walker da, Google'ın, Avrupa Komisyonu'na antitröst kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle hazırladığı itiraz dosyasının gönderildiğini bildirdi. Walker açıklamasında, "Biz, iddiaların doğru olmadığına inanıyoruz. Google'ın, Avrupalı tüketicilere ve firmalara değerli imkanlar sağladığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Google aramalarının rekabetçi olduğuna dikkati çeken Walker, AB'nin değerlendirmesinin hukuki ve ekonomik açıdan hatalı olduğunu iddia etti.

AB Komisyonu, nisan ayında Google'ın Avrupa'daki internet aramalarında piyasa gücünü kötüye kullandığı gerekçesiyle inceleme başlatmıştı. Google'ın Komisyon'un iddialarına yasal olarak 31 Ağustos tarihine kadar yanıt vermesi gerekiyordu.

Öte yandan, AB'nin, yıllık gelirleri 60 milyar doların üzerinde olan Google'ı suçlu bulursa, şirketin gelirlerinin yüzde 10'u kadar cezai yaptırım uygulama yetkisi var.