Gündem
10 Mar 2015 16:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:06

Erdoğan o videoyu izletti! Salon ayağa kalktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlara hitap etti.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satırbaşları:

*Biz her zaman milletimizle hep iç içe olacağız. Bu bağ koptuğu an bizim de bittiğimiz gündür. Biz milletimizden asla kopmadık, kopmayacağız.

*Muhtarları küçümseyenlere bakmayın, onlar mahallesinde aday olsa muhtar olamaz. Şimdi parti genel başkanları var. Amblemlerini bir kenara koyun bunlar muhtar bile seçilemez.

*İzmir'de bir hanımefendi sürekli laf üreten parti liderine bırakın bu işleri, proje üretin. Diyerek ders verdi. Biz de yıllarca söylüyoruz. Karşı taraftan proje yok. Neymiş partilerini kapatacaklarmış.
Senin partini neden kapatacaklar? Benim başında olduğum parti kapatılmak istendi. Bunların sesi çıkmadı. Bir hanımefendi de Ankara'da hakimler var. dedi. AK Parti kapatılsaydı zil takıp oynayacaklardı.

*Gelin iktidar partisi çağrısını yaptı. Ana muhalafet partisi de gelsin. Parti kapatmayı yasaklayın. Ondan sonra hiç kimse kuşlardan haber aldım. Bizim parti kapatılacak diye ortalarda dolaşmasın.

*Gelin iktidar partisi çağrısını yaptı. Ana muhalafet partisi de gelsin. Parti kapatmayı yasaklayın. Ondan sonra hiç kimse kuşlardan haber aldım. Bizim parti kapatılacak diye ortalarda dolaşmasın.

*Cumhurbaşkanlığı Saray'ı için anamuhalefetin başındaki zat diyor ki "Kaçak saray" Büyük bir millete de bu yakışır.

*Oy vermediği için millete kızarak, hakaret ederek siyaset olur mu? Bu millet kendisine sahip çıkana sahip çıkar.

*Oy vermediği için millete kızarak, hakaret ederek siyaset olur mu? Bu millet kendisine sahip çıkana sahip çıkar.

*Ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanına 'diktatör' diyenler gönlündeki diktatör özlemi dile getiriyorlar.
Muhalefet böyle bir seçim başarısı yakalasa kendilerini milli şef ilan ederler.

*Hala üniversitelere kavgaların merkezi halimne getirme gezi parkı benzeri olayların rüyalarını görenler.

***Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırlanan videoyu izletti, salon ayakta alkışladı.



*Zannediyorlar ki bu millet değerlendirmesini yapmıyor. Bu millet çok uyanık ya. Milletimizle kimse dalga geçmesin, cevabını sandıkta alır. Muhalefetin başındakiler böyle bir destek elde etse, bana hemen anında milli şefliğini ilan etmeye kalkar. Bunların geçmişinde iktidarı ele geçirmek, her şeyi meşru sayan bir kültür var. Olmayan hadiseleri olmuş gibi gösterip kamuoyunu galeyana getirme konusunda bunlar pek mahirdir. Dökülürler sokağa, üniversitelileri sokağa dökmeye kalkarlar. Bu yaptıkları işler bizi hep geriye götürdü.

*12 Eylül öncesinde kardeşi kardeşe kırdırmak için kurulan tezgahları, katledilen evlatlarımızı unutmadık. Gezi olayları sırasında sergilenen, panzer insanları ezip geçti, annelerin kucaklarından çocuklarını alıyorlar ahlaksızlıklarını unutmadık. Bunları unutmadık. Dönemimizde 3,5 milyar fidan ve ağaç diktik biz. Bize kalkıp Taksim'de 12 tane ağacın söküldüğünü, şöyle yapıldı böyle yapıldı, hepsi yalan.

*Sökülerek, modern imkanlarla, ağacı söker bir başka yere de gider diker. Taksim'den alınıp hürriyet tepesine dikilecek ağaçlarla ilgili kıyameti kopardılar.

*Ama Yalova'da asırlık çınarı kestiler, hiç onların sesi çıkmadı. Sarıyer'de sesleri çıkmadı. Neredesiniz tencere tavacılar? O canım canım çınarların nasıl kesildiğini gördünüz.