Gündem
13 Eki 2015 23:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:56

Finlandiyalı gazeteci Erdoğan'a sordu: Diktatör olduğunuzu söyleyenler var, ne diyorsunuz?

Ankara'da Finlandiyalı mevkidaşıyla ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan'a Finlandiyalı bir gazeteci dikkat çekici sorular yöneltti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö ile Beştepe'de ortak basın toplantısı düzenledi. Ankara saldırısıyla ilgili Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı verdiğini açıklayan Erdoğan, Finlandiyalı gazetecinin 'Türkiye'de halk sizden korkuyor! Diktatörlük var diyorlar' sözlerine de cevap verdi.
Finlandiyalı gazeteci: Bazı vatandaşlar sizden korkuyorlar. Sizi diktatör olmakla suçluyor. Terör olayında devletin parmağı var iddiası var. Bu iddialarla ilgili ne düşünüyorsunuz?
Erdoğan: Hangi gazetedensiniz?
Finlandiyalı gazeteci: Finlandiya gazetesi...
Erdoğan: Öncelikle diktatörün olduğu ülkede böyle bir soru soramazsınız. Diktatörün olduğu bir ülkede Cumhurbaşkanının ailesi dahil sınırsız hakaretin olduğunu göremezsiniz. AB üyesi ülkelerinde olmayan talep ve etkinlikleri Türkiye'den daha fazla olan ülkelerle yarışırız. İddia ediyorum, yazılı ve görsel medyada, çocuklarım eşim başta olmak üzere her türlü hakareti sınırsız bir şekilde yapılmaktadır.
13-14 yıllık başbakanlık döneminde bunları sabırla karşıladık. Şimdi derin devlet diyorlar. bu neye göre söyleniyor. Konuşmamda bunu ifade ettim. Bir tespiti net yapmamız lazım fikirle mi bilgiyle mi konuşuyoruz? Fikirle konuşursanız hep yanılırsınız. Bilgiyle konuşursanız bilgide saygı vardır. Bilgiyle değil dedikoduyla konuşuluyor. Türkiye ekonomide nereden nereye geldi, özgürlüklerde nereden nereye geldi.. Eğitimden sağlıkta nereden nereye geldi. Bunların ölçüsü bilgi olarak ortada. Bütün bunlara rağmen iftiralara devam ediliyorsa benim söyleyecek sözüm kalmaz. İftirayı atanlar rahatlıkla ortalıkta dolaşıyor.
Derin devlet diyerek aslında kendilerini gizliyorlar. Emniyet, Adalet bütün çalışmalarını sürdürüyor. Hangi örgütler tarafından yapılmış ortaya çıkacak. İzler sürülüyor, canlı bombalarla ilgili testler yapılıyor. İstihbarat örgütlerimizin yaptığı açıklada yurt dışından gelen canlı bombaların eylem yapacağı bu tweetlerle de ortaya çıktı. Biraz sabırlı olmak gerekiyor. Neticesinde bu haince eylemi kim yaptı bunları birlikte göreceğiz