Gündem
30 Eki 2014 17:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:52

Facebook emzirme fotoğrafını kaldırdı

Facebook'un 24 yaşındaki Emma Bond adlı kadının bebeğini emzirdiği fotoğrafı "çıplaklık" şikayetleri üzerine kaldırması tepki çekti.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook ’un, 24 yaşındaki Emma Bond adlı kadının bebeğini emzirdiği fotoğrafı kaldırması tepki çekti. Şirket, kararın gerekçesini “çıplaklık” şikayetleri olarak açıklarken, fotoğrafın 166 bin kez beğenildiği belirtildi.

Telegraph’ın haberine göre, 12 hafta erken doğan Carene adlı bebeğini ilk kez emzirdiği “özel anı” 3 Ekim’de Facebook’ta paylaşan Bond’a, doğumdan sonra bebeğinin üç günden fazla yaşama ihtimalinin düşük olduğu söylenmiş. Bebeğinin sağlığına kavuşmasından duyduğu mutluluğu, gelişmeleri takip eden arkadaşlarıyla paylaşmak isteyen Bond, fotoğrafını, bir kişinin “çıplaklık” gerekçesiyle şikayet ettiğini öğrenince çok şaşırmış.

'GÖĞÜS UÇLARI KAPATILMALI'
Konu hakkında konuşan Bond, “Bu çok doğal ve özel; desteklenmesi gerekiyor. Carene, acil olarak sezaryenle doğdu. İlk kez emzirilmişti, dolayısıyla o fotoğrafı paylaşmamın bir nedeni vardı. O, sinirli bir andı ve aynı gün içinde çıplaklık içerdiği gerekçesiyle kaldırılması yaraya tuz basmak oldu. Fotoğraf, benim yeni doğmuş çocuğumu emzirmemden çok daha fazlasını temsil ediyor” dedi.


Facebook’tan yapılan açıklamada, emzirme fotoğraflarının firma politikasına hiçbir zaman karşı olmadığı ifade edilirken, “göğüs uçlarının kapatılması gerektiği” vurgulandı. Fotoğrafın yanlışlıkla kaldırıldığını belirten yetkililer, tepkiler üzerine geri yüklendiğini söyledi.