Gündem
06 Şub 2016 12:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:20

Ethem Sancak'tan Kanal 7'ye Digitürk golü!

İpek Medya Grubu'na bağlı Kanaltürk Digitürk'ten çıkarılmıştı. Şimdi Kanaltürk'ün Digitürk'teki yeri için iki medya grubu arasında kavga çıktı.

TMSF'nin el koyup Katarlılara satmaya çalıştığı Digitürk'ün Genel Müdürlüğü görevine geçtiğimiz Aralık ayı sonunda Sabah ve ATV'yi bünyesinde barındıran Turkuvaz Medya'nın Reklam Grup Başkanı Ümit Önal getirilmişti.

Turkuvaz Medya Grubu CEO'su Serhat Albayrak'a en yakın isimlerden biri olan Ümit Önal, aynı zamanda İpek Medya Grubu'na atanan kayyımlardan biriydi.

İşte Ümit Önal'ın yönettiği Digitürk'le ilgili ilginç bir gelişme yaşandı.

Kanal 7'nin haber sitesi Haber 7'de dün, "TMSF ve Sancak’tan Kanal7’ye Digitürk operasyonu" başlıklı bir haber yayınlandı.

Haberde, "Digitürk kanal sıralamasında boşalan 28 sıraya 34’üncü sıradaki Kanal7’nin çekilmesi talebi Ethem Sancak tarafından baskıyla durduruldu" ifadeleri yer aldı.

"Kanal7 Medya Grubu, KanaltürkTV’nin Digitürk Yayın Platformu'ndan çıkarılması sonrası TMSF yönetimine başvurarak boşalan sıraya Kanal7’nin alınması için talepte bulunmuştu" denilen haberde, şunlar kaydedildi:

"Talep sonrası Digitürk yönetimi, 28’inci sıraya daha fazla izlenmesi olan TV8’in alınacağı, TV8’den boşalan 29’uncu sıraya ise Kanal7’nin taşınacağını açıklamıştı. Hatta, Digitürk söz konusu talebin kabul edildiğini 31 Ocak 2016 Pazar günü Kanal7’nin 29’uncu sıraya taşınacağı kanal yönetimine de şifai olarak bildirmişti. Verilen bu sözlere rağmen Ethem Sancak, sürpriz bir hamle yaparak paraşütle iner gibi kendi kanalını ön sıralara aldırdı. Sancak’ın baskısı sonrası Kanal7, 34’üncü sıradaki yerinde kalırken, Sancak Grubu’na ait reyting ölçümlerinde bile yapılmayan 360 TV, 29’üncu sıraya taşındı."

AKP'nin yönetimindeki Digitürk, İpek Medya Grubu'ndaki Kanaltürk'ü platformdan çıkarmıştı.

Haberden de anlaşılacağı üzere, Kanal 7 ile Ethem Sancak arasında Kanaltürk'ün yerine çökme konusunda bir rekabet yaşanmış ve Sancak kazanmış.

Yani Digitürk'ün Genel Müdürü Ümir Önal, Serhat Albayrak'ın yakın dostu Ethem Sancak'a kıyak geçivermiş. Kanal 7'de şimdi buna isyan ediyor.

Haber 7'deki haberde şu iddiada dikkat çekici:

"Öte yandan Ethem Sancak’ın reklam veren kamu ve bazı özel kuruluşlara da benzer baskılar yaparak Kanal7 ve Ülke TV’ye ayrılan reklam paylarını da haksız bir şekilde kendi grubuna aktardığı dillendirilen iddialar arasında…" deniyor.

Ethem Sancak, Devlet kurumlarına baskı yapıp Kanal 7 ve Ülke Tv'ye ayrılan reklam paylarını da kendi grubuna aktarıyormuş...

Adaletsizlik değil mi bu!

Kardeş kardeş paylaşsanıza yetim hakkını Ethem bey!

Niye hepsini kendi cebinize indirip Kanal 7'deki Zahid Akman ve diğer kardeşlerinizi üzüyorsunuz?

İşte Haber 7'deki o haber