Televizyon
05 Mar 2015 10:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:06

Hilal Kaplan: Bu görüntülerden utanıyorum!

Hilal Kaplan o görüntüler için "Utanıyorum bu görüntülerden. Gidenlerin adı bir de Türk heyeti Esad'ı ziyaret etti diye yansıdı. Türk kelimesini bile kirlettiler diye düşünüyorum." dedi.

A Haber'de yayınlanan 'Birlikte Bakalım' programında, dün Suriye'den gelen çok çarpıcı bir görüntü üzerine konuşuldu.

Görüntülere göre Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve kurmayları, Suriye'de artık meşruiyeti kalmayan, yüz binlerce masum sivili katleden rejimin devlet başkanı Beşşar Esad'ı ziyaret ediyordu.

Ziyaretin en öne çıkan ayrıntılarından biri eski Devlet Bakanı Abdüllatif Şener'in de ekipte yer almasıydı.

Salih Tuna, Şener'deki bu savrulmaya dikkat çekti, Hilal Kaplan ise "Utanıyorum bu görüntülerden. Gidenlerin adı bir de Türk heyeti Esad'ı ziyaret etti diye yansıdı. Türk kelimesini bile kirlettiler diye düşünüyorum.Böyle bir toplu katliamcı ile el sıkışmak, 200 binden fazla insan ölmüş, en az yüzde 93'ünün katili insanlık dışı yaratık Esad ve gidiyorlar ona böyle bir siyasi meşruiyeti hala varmış gibi onun dizinin dibinde oturuyorlar. Şu anda Esad Amerikan gazetelerinde , televizyonlarında IŞİD'e karşı mücadele de en ön safta yer alan bir lider olarak yansıtılıyor. Ne antiemperyalizmiymiş, bıraksınlar bu hikayeleri. Utanıyorum. " diyerek tepki gösterdi.