Polemik & Kulis
01 Eki 2014 11:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:46

Erhan Çelik Hac'ca giderken operasyon yaptı! Habertürk'te hangi müdürün görevine son verildi? (Medyaradar/Özel)

Habertürk TV'de şok bir gelişme yaşandı. Kanalda iki yıla yakın süredir görev yapan yöneticinin görevine son verildi.

Habertürk TV Dış Haberler Müdürü Afşın Yurdakul'un görevine son verildi. Göreve son verme kararı önceki gün Gülben Ergen ile dünyaevine giren ve bugün Hac'ca giden Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Erhan Çelik tarafından tebliğ edildi.

2013 yılının Şubat ayında Dış Haberler editörü olarak Habertürk TV'ye transfer olan Afşın Yurdakul aynı ayın sonlarına doğru Dış Haberler Müdürü Ceyda Karan’ın görevine son verilmesi nedeniyle bu göreve atanmıştı.

Ciner Medya Grubu'nda çalışmaya devam edecek olan Yurdakul ayrıca Habertürk TV'de yayınlanan Gazete Habertürk yazarı Soli Özel ile Star Gazetesi  yazarı Mensur Akgün'ün konuk olarak katıldıkları Dünyanın İşleri isimli programı sunuyor. 



Afşin Yurdakul kimdir?

Kolombiya Üniversitesi Gazetecilik Fakültesinde televizyonculuk ve uluslararası habercilik eğitimi alan Afşin Yurdakul, Al Jazeera English, CBS ve SkyNews gibi kanallara çalıştı.

İçlerinde Foreign Policy, Newsweek/The Daily Beast, ve The New Republic gibi dergilerin de bulunduğu İngilizce yayınlara Türkiye üzerine yazılar yazdı. 

Yurdakul 28-29 Eylül tarihlerinde İstanbul'da yapılan Dünya Ekonomik Forumu'nun açılış oturumunun moderatörlüğünü yürütmüştü.

MEDYARADAR/ÖZEL