Gündem
03 Ağu 2015 09:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:46

Erdoğan, Evrensel’in Suruç haberini yargıya taşıdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Evrensel gazetesinde yer alan bir haberde geçen ifadeler nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın ‘suç makinesi’ olarak nitelediği Evrensel gazetesinde yer alan bir haberde geçen ifadeler nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Evrensel’de yer alan habere göre, suç duyurusunun nedeni olarak Suruç’ta yaşanan katliamla ilgili bir haberde geçen “Sorumlu AKP iktidarıdır” ifadesi gösterildi.

Suçlamaya neden olan “AKP’nin kaos planı katliamın adresini gösteriyor” başlıklı haberde, siyasi partilerin görüşlerinin yer verildiği kısımda Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nin (ESP) açıklamasında geçen “Sorumlu AKP iktidarıdır” başlıklı bölüm yer alıyordu.

ESP’nin açıklamasında şu ifadelere yer verilmişti:

“Katliam uzun erimli bir planın parçası olsa da katiller çok uzaklarda değil. Bu katliamın sorumluları devletin tepesindedir, en başta da Erdoğan’dır. ‘Ya Kaos ya istikrar’ diyen ve seçimden sonra halkın ‘Kaosu’ tercih ettiğini dile getiren AKP yetkilileridir.

Bu katliam, Başkanlık hayalleri 7 Haziran’da suya düşen, Ortadoğu planları Rojava-Kobanê zaferiyle birlikte çöken, iktidar hegemonyalarını kaybeden Erdoğan-AKP’nin IŞİD eliyle tüm ülkeyi ‘kaos’a sürükleme çabasının bir sonucudur.”