Polemik & Kulis
22 Eki 2014 12:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:51

Enis Berberoğlu medyaya dönüyor! Hangi gazetede köşe yazacak? (Medyaradar/Özel)

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini Sedat Ergin'e bırakan Enis Berberoğlu medyaya geri dönüyor.

Hürriyet'in eski yazarı Yılmaz Özdil'i bünyesine transfer ederek hızlı bir çıkış yapan Sözcü, bu kez bir kritik ismi daha transfer etti.

HAFTADA İKİ GÜN YAZACAK

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini Ağustos ayında Sedat Ergin'e bırakan Enis Berberoğlu Sözcü Gazetesi ile anlaştı. Berberoğlu gazetede önümüzdeki haftadan itibaren yazmaya başlayacak. Deneyimli gazetecinin yazıları haftada iki kez yayınlanacak.

ENİS BERBEROĞLU KİMDİR?

1975 Avusturya Lisesi mezunu. Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirdi. Ekonometride yüksek lisans eğitimi aldı. Gazeteciliğe 1981 yılında Dünya gazetesinde başladı, sonrasında Cumhuriyet ve Güneş gazetelerinde görev aldı. CNN Türk ekonomi müdürü, Hürriyet ve Radikal gazetelerinde yazar olarak çalıştı. 29 Aralık 2009 itibari ile Ertuğrul Özkök’ten görevi devralarak Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliğine getirildi. “Susurluk: 20 Yıllık Domino Oyunu”, “Kod Adı: Yüksekova. Susurluk, Ankara, Bodrum, Yüksekova Fay Hattı” ve “Öbür Türkler” adlı kitapları var…

CHP'DE GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

Berberoğlu Hürriyet'ten ayrıldıktan sonra CHP Parti Meclisi'ne girmiş ve partide Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

MEDYARADAR/ÖZEL