Televizyon
11 Şub 2016 15:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:20

Efsanevi televizyon şovu Top Gear ‘Muhteşem Yedili’yi açıkladı!

Popüler televizyon şovlarından Top Gear, ABD’li ünlü aktör Matt LeBlanc’ın ardından birbirinden deneyimli ve yetenekli yeni isimlerle anlaştığını duyurdu

Yeni bölümleri merakla beklenen efsanevi televizyon şovu Top Gear, yeni sezon kadrosuna birbirinden önemli isimleri kattığını duyurdu. Serinin sunucusu Chris Evans ile birkaç gün önce açıklanan yeni partneri Matt LeBlanc’a eşlik edecek isimler şöyle: Motor sporları uzmanı ve Formula 1 yorumcusu Eddie Jordan, dünya rekoru sahibi Alman yarışçı Sabine Schmitz, YouTube’daki motor sporları videolarıyla da tanınan ünlü gazeteci Chris Harris ve otomobil değerlendirmeleriyle dikkat çeken TV sunucusu Rory Reid. Yedinci üye ise elbette meşhur The Stig! Yeni ekip, farklı alanlardaki birikimiyle otomotiv dünyasının tüm konularını mercek altına alacak ve Top Gear’ı her zamankinden daha da keyifli bölümlerle izleyicilere ulaştıracak.

Top Gear sunucularından Chris Evans, yeni ekibi hakkında şu yorumda bulundu: “Matt’in ve yeni arkadaşlarımızın aramıza katılmasıyla birlikte müthiş bir ekip olduk. Sabine gibi korkusuz bir yarışçı, Eddie gibi müthiş bilgili ve renkli bir karakter, Chris ve Rory gibi yetenekleriyle aklımızı başımızdan alanlar… İzleyicileri müthiş bir sezon bekliyor.”



SCHUMACHER’İ YARIŞ DÜNYASINA KAZANDIRANLARDAN

Jordan Grand Prix takımının eski sahibi olan ve Michael Schumacher ile Eddie Irvine başta olmak üzere pek çok yeteneği yarış dünyasına kazandıran Eddie Jordan, ekibe katıldığı için çok heyecanlı olduğunu belirtti ve “Top Gear’ı bu günlere getiren herkese büyük saygı duyuyorum. Şimdi onların görevini biz devralıyoruz. Araba sevgisi DNA’larına işlemiş biri olarak, tüm enerjimi Top Gear’ın başarısı için kullanacağım,” dedi.

Kaleme aldığı eleştirilerle pek çok otomotiv firmasının korkulu rüyası haline gelen gazeteci Chris Harris ise “Top Gear, araba tutkumu yönlendiren ve şekillendiren başlıca programlar arasında yer alıyor. Ayrıca başımı belaya sokmaktan ya da maceraya atılmaktan da pek çekinmem. Bu yüzden izleyicilere ilgilerini çekecek sahneler sunacağımıza eminim,” diye konuştu.

KRALİÇE DE EKİPTE!

15 yıl sonra şovun çekirdek ekibinde yer alan ilk kadın olan “Nurburgring Kraliçesi” lakaplı Sabine Schmitz ise “Nurburgring pisti yakınlarında büyüdüm ve yarış dünyası hayatımın odağında yer alıyor. Geçmişte birkaç kez konuk olduğun Top Gear ekibinin bir parçası olduğum için çok heyecanlıyım,” dedi.

CNET’teki Car Tech Channel’ın kurucusu olan ve Sky 1’daki Gadget Geeks serisiyle de tanınan ödüllü gazeteci Rory Reid da “Çok büyük bir Top Gear fanıyım. 30 saniyelik deneme çekimi videomu yolladığımda, şansımın çok yüksek olduğunu düşünmüyordum ama şu an çok mutluyum. Tüm birikimimi, enerjimi ve mizah duygumu bu şova taşıyacağım,” dedi.

Diğer yandan ekibin yedinci üyesi olan The Stig, elbette bu açıklamanın dışında kalmayı kabullenmedi ve izleyicilerine elektronik kanallar üzerinden şu mesajı yolladı: “-.-. .... . .-- .. . --..-- / .-- . .----. .-. . / .... --- -- . .-.-.-“

Top Gear’ın yeni bölümleri, Mayıs ayından itibaren BBC Two’da ve anlaşmalı kanallarda yayınlanacak.