CineRadar
21 Ağu 2015 08:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:49

Dünyayı bunlar kurtaracak!

İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri, bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın.

Param yok, bilet alamam derseniz de bu yazıyı okuduktan sonra alttaki mail adresime mail atan iki okura istediği filme sinema bileti benden hediye!

Pixels

Chris Columbus’un yönettiği ve Adam Sandler, Kevin James, Michelle Monaghan ile Peter Dinklage’in oynadığı Pixels, 21 Ağustos 2015′de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.

Uzaylılar, klasik video oyunu yayınlarını yanlış anlayarak, kendilerine karşı bir savaş açıldığını düşünürler ve Dünya’ya saldırırlar. Bu durumda Başkan Will Cooper, 80’lerin video oyunu şampiyonu olan ve şimdilerde evlere sinema sistemi kurmakla uğraşan çocukluk arkadaşı Sam Brenner’ı aramak zorunda kalır. Sam’in görevi video oyunları oynayanlardan oluşan bir takım kurup uzaylıları yenmek ve dünyayı kurtarmaktır.

Hitman: Ajan 47

Aleksander Bach’ın yönettiği ve Rupert Friend, Zachary Quinto, Hannah Ware ile Ciaran Hinds’in oynadığı Hitman: Ajan 47 (Hitman: Agent 47), 21 Ağustos 2015’de The Moments Entertainment dağıtımıyla The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.



Hitman: Ajan 47, üst düzey yeteneklere sahip bir ölüm makinesidir. Benzeri görülmemiş bir güç, hız ve zekaya sahip olan Ajan 47’nin yeni görevi kendisinin gizemini çözüp aynı formül üzerinden bir katil ordusu yaratmaya çalışan bir mega şirkete karşı harekete geçmektir. Genç bir kadının yardımıyla köklerini keşfedecek ve epik bir savaşın içine dahil olacaktır.

Lanet II

Ciaran Foy’un yönettiği ve Shannyn Sossamon, James Ransone, Nicholas King ile Tate Ellington’un oynadığı Lanet II (Sinister II), 21 Ağustos 2015’de Bir Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Aynı mit üzerinden yepyeni bir öykü anlatan filmde bir şerif, ölen arkadaşı Ellison Oswalt’ın çözemediği seri cinayetleri çözmek için davayı üstlenir. Yaptığı araştırmalar sonucu bir kasabada yeni bir aileyle tanışır. Genç bir anne ve ikiz oğulları şehir dışındaki bu bölgeye yeni taşınmışlardır. 9 yaşındaki ikizler evde korkunç görüntülerin olduğu bir kutu film makarası bulurlar. Bu filmleri açmalarıyla ortaya çıkan korkutucu lanet evi saracaktır.

13 Günah

Daniel Stamm’ın yönettiği ve Mark Webber, Devon Graye, Tom Bower ile Rutina Wesley’in oynadığı 13 Günah (13 Sins), 21 Ağustos 2015’de Mars Dağıtım dağıtımıyla Mars Cinema_Group tarafından vizyona çıkarılıyor.



Silik bir sosyal hizmetler görevlisi olan Elliot Brindle çaresizlik içindeyken, 13 farklı görevi yerine getirmesi halinde 6.2 milyon dolar kazanacağını söyleyen bir telefon alır. Bunun için ilk iki ve kolay görevi başarıyla geçmesi gerekmektedir. Önünde uçan sineği yakalayıp, sonra da yemek. Bunu yerine getirince bir anda banka hesabına binlerce dolar para geçer ve Elliot kendini dönüşü olmayan bir dizi olayın içinde bulur.

Minik Kuş

Christian De Vita’nın yönettiği ve Ahmet Taşar, Sercan Gidişoğlu, Aysun Topar ile Tülay Bursa’nın seslendirdiği animasyon film Minik Kuş (Gus – Petit Oiseau, Grand Voyage / Yellowbird), 21 Ağustos 2015’de MC Film dağıtımıyla Mekanik Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Minik Kuş, yuvasından dışarıya hiç çıkmamış, tek arkadaşı bir uğur böceği olan kimsesiz bir kuştur. Yıllardır sıcak bir yuvanın özlemini çekmektedir. Bunu bilen uğur böceği, Afrika’ya göç eden bir sürüye, yolu çok iyi bildiğini, kendilerine onun liderlik edebileceği yalanını uydurur ve Minik Kuş, kendini hayallerinin çok ötesinde bir macera ve dostluğun içinde bulur.

Hayallerimdeki Kadın

David Gordon Green’in yönettiği ve Al Pacino, Holly Hunter, Chris Messina, Harmony Korine, June Griffin Garcia, Rebecca Franchione, Elizabeth Lestina ile Lara Shah’ın oynadığı Hayallerimdeki Kadın (Manglehorn), 21 Ağustos 2015’de Mars Dağıtım dağıtımıyla Digitürk tarafından vizyona çıkarılıyor.



Filmde küçük bir kasabada yaşayan Angelo Manglehorn, hayatının aşkını bir türlü unutamayan bir çilingirdir. Kırk yıl önce kalbini kırmış olan güzel Clara’yı “mükemmel kadın” olarak nitelendiren Angelo Manglehorn, hayallerinin kadınına yeniden kavuşabilmek için, takıntılı bir şekilde ona hâlâ mektuplar yazmayı sürdürmekte ve onu ısrarlı bir şekilde aramaya devam etmektedir.

İnsanlıktan Uzakta

David Oelhoffen’in yönettiği ve Viggo Mortensen, Reda Kateb, Djemel Barek ile Vincent Martin’in oynadığı İnsanlıktan Uzakta (Loin Des Hommes – Far From Men), 21 Ağustos 2015’de M3 Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Öğretmenlik yapan Daru, Cezayir’de doğmuştur fakat aslen İspanyol olduğu için hem etnik Cezayirliler hem de Fransız koloniciler tarafından yabancı etiketiyle hor görülmektedir. Daru’ya, bir muhalifi garnizona götürmesi emri verilir. Bir dönem Fransız ordusuna hizmet etmiş olan Daru, bu yolculukta kendi sadakatini sorgulamaya başlar. İki kaçağı Atlas Dağları’nda zorlu bir kaçış serüveni beklemektedir.

CiNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır. 

murattolga@gmail.com