Gündem
20 Eyl 2014 09:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:44

Devletin zirvesi TRT için mi kapışıyor?

İbrahim Şahin'in Samsun Valisi olmasının ardından boşalan TRT Genel Müdürlüğü için Köşk ekibi ile Başbakanlık ekibi kapışıyor!..

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ekipleri ilk kez, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’ın boşalttığı koltuk için karşı karşıya geldi.

Köşk ekibi, halen Genel Müdür Yardımcısı olan Şenol Göka’nın atanmasını isterken, Davutoğlu’nun danışmanları TRT Haber Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör’ü destekliyor.

KÖŞK EKİBİ'NİN TERCİHİ GÖKA

Taraf'ın haberine göre, T­RT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in Samsun Valiliği’ne atanmasının ardından boşalan TRT Genel Müdürlüğü, devletin zirvesinde bir koltuk mücadelesinin yaşanmasına yol açtı. Böylece, Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık ilk olarakTRT Genel Müdürü için karşı karşıya gelmiş oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ekibi halen TRT Genel Müdürlüğü’nde genel müdür yardımcılığı görevini yürüten Şenol Göka’nın genel müdür olarak atanmasını istiyor.

BAŞBAKANLIK EKİBİ 'GÜNGÖR' DİYOR

Başbakanlık ekibi yani Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışman ekibi ise, TRT Haber Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör’ü destekliyor. Dolayısıyla her iki ekip de gizliden lobi çalışmasında bulunuyor. Ankara kulislerinde ekiplerin rakip adayı yıpratmak için her türlü yolu denediği konuşuluyor. Hatta, kulislerde iki adayın birbirleri aleyhinde gazetelere bilgi servisi yaptığı da öne sürüldü. Ankara’da herkes şu anda TRT Genel Müdürlüğü’ne oturacak ismi merak ediyor. Söz konusu seçim, Köşk ile Başbakanlık ekiplerinin de bir anlamda güç gösterisi olacak.

SABAH'A GENEL YAYIN YÖNETMENİ Mİ ARANIYOR?

Taraf'ın haberine göre, Ethem Sancak’ın sahibi olduğu Akşam ve Star Medya kuruluşlarında ise harcamaların düşürülmesi konusundaki çalışmalar sürüyor. Önümüzdeki dönemde her iki grubunda tek çatı altında toplanması öngörülüyor. Bu yöntemle gazetelerin tek haber havuzundan beslenmesi sağlanacak.

TRT Genel Müdürlüğü dışında Hükümet’e yakınlığı ile bilinen yandaş medyada da değişiklik yapılmasının düşünüldüğü öğrenildi. Özellikle Sabah Grubu’na Erdal Şafak’ın yerine yeni bir genel yayın yönetmeni arandığı belirtildi. Erdal Şafak’tan boşalacak yer için, Yeni Asır Genel Yayın Yönetmenliği’ni yürüten Şebnem Bursalı’nın ismi geçiyor.