CineRadar
13 Şub 2015 00:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:03

Derin devlet hesaplaşıyor: Kod Adı K.O.Z

Şubat ayında vizyon iyice hareketleniyor. 5’i yerli yapım, 8 yeni filmin gösterime girdiği 13 Şubat haftasında sinemaya gitmek için çok fazla sebebiniz olacak. Murat Tolga Şen’in hazırladığı Cineradar size bu konuda çok yardımcı olacak!

Kod Adı: K. O. Z.
 

Celal Çimen’in yönettiği ve Cem Kurtoğlu, Hakan Ural, Hazım Körmükçü ile Tolga Karel’in oynadığı Kod Adı: K. O. Z., 13 Şubat 2015′de Mars Dağıtım dağıtımıyla Parantez Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.


Devlet içerisinde devlet kurma çabasını ve oluşturulan kadroların kimlere hizmet ettiğini açıklayan bir film. Devlet düşmanlarının ortaya çıkarılmasını anlatan filmde, yargı ve polis teşkilatındaki yapılanma, Gezi olayları, 17 Aralık dönemindeki MİT tırları operasyonları, 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla ne gibi olayların hedeflendiği, savcı ve hâkimlerin imza attığı hukuk cinayetleri başta olmak üzere birçok konu başlığı yer alıyor.
 

Grinin Elli Tonu
 

Sam Taylor Johnson’un yönettiği ve Jamie Dornan, Dakota Johnson, Jennifer Ehle ile Luke Grimes’in oynadığı Grinin Elli Tonu (50 Shades of Grey), 13 Şubat 2015’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyonaçıkarılıyor.


 

Film, 27 yaşındaki milyarder Christian Grey ile cinselliğe başlamamış olan öğrenci Anastasia Steele arasında gelişen ilişkiyi araştırıyor. Aşk hikâyelerinden ve romantiklikten çok farklı bir yöne gidiyor. Cinsel sınırlarla, sınırları belirlemekle, onlara saygı duymakla, aşmakla ve orada gerçekleşebilecek her türlü araştırmayla ilgileniyor. Güven ve bağlılığın yerini bir dizi kurala bırakmasını inceliyor.
 

İçimdeki Balık  
 

Ertan Velimatti Alagöz’ün yönettiği ve Deniz Celiloğlu, Deniz Özdoğan, Okan Avcı ile Emirhan Arapoğlu’nun oynadığı İçimdeki Balık, 13 Şubat 2015′de SETEM Akademi dağıtımıyla Kokosukufilm Yapım tarafından vizyonaçıkarılıyor.


 

Barış otuzlu yaşlarında, sol eli annesi ona hamileyken kullandığı ilâçlardan dolayı garip bir şekilde yüzgeci andıran, deniz biyologu bir adamdır. Babasının ölümünden sonra akvaryumcu dükkânını devralır. Dükkânda yaptığı araştırmalarla, kendindeki bozuklukları bilimle anlamlandırmaya çalışır. Tekneyle yolculuğa çıkan Barış, genç bir dalgıç olan Deniz ile karşılaşır, doğa devreye girer, bilim ile aşkı birleştirir ve yeni bir ailenin tohumları atılır.
 

Netekim Karakolu
 

Yasin Korkmaz’ın yönettiği ve Deniz Sandalcı, Sinan Uğuz, İbrahim Özcan ile Caner Öztaş’ın oynadığı Netekim Karakolu, 13 Şubat 2015′de MC Film dağıtımıyla Bilge Film tarafındanvizyona çıkarılıyor.



1970 yılında Toroslar’ın eteklerinde yaşayan bir grup genç, amatör olarak sinema filmi çekmeye kalkışır ancak film yarıda kalır. 12 Eylül 1980 askeri darbesinde gençlerden birinin evinde çektikleri filme ait dokümanlar bulunur. Gençler aksiyon filmi çekmek istemiştir ama o dönemin askeri yönetimi başka şeyler peşindedir. Film çekmeye çalışan gençler ve köylüler silâhlı suç örgütü kurmaktan günlerce karakolda kalır ve sorgulanırlar.

 

Unutma Beni
 

Wash Westmoreland ile Richard Glatzer’in yönettiği veJulianne MooreAlec BaldwinKristen Stewart ile KateBosworth’un oynadığı Unutma Beni (Still Alice), 13 Şubat 2015’de Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyonaçıkarılıyor.


 

Columbia Üniversitesi’nde dil bölümünde profesör olan AliceHowland hayatta istediği her şeye sahiptir. Ona sadık bir kocası ve üç çocuğu vardır. Hayatı işiyle ailesinin arasında gidip gelmektedir. UCLA’de yaptığı bir konuşma sırasında konuşma için çok önemli bir kelimeyi bir türlü hatırlayamaz. Ailesinden gizlice göründüğü nörolog, çok kötü bir haber verir. Alice, Erken Başlangıçlı Alzheimer’a yakalanmıştır.


Seni Seviyorum Rio
 

Stephan ElliottFernando Meirelles, John TurturroJose PadilhaPaolo SorrentinoAndrucha WaddingtonVicente AmorimGuillermo ArriagaIm Sang-sooNadine Labaki ile Carlos Saldanha’nın yönettiği ve Harvey Keitel, JohnTurturroNadine Labaki ile Rodrigo Santoro’nun oynadığı Seni Seviyorum Rio 13 Şubat 2015’de M3 Film dağıtımıyla Kurmaca Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Rio’nun egzotik doğal güzelliklerini ve insani çeşitliliğini şehirde geçen farklı aşk hikâyeleri üzerinden anlatan her bir kısa film Rio’nun farklı mahallelerinde geçiyor. On yönetmen Rio aşkını ve Rio’da
aşık olmanın hikâyelerini anlatıyor.

 

Yav He He
 

Volkan Özgümüş’ün yönettiği ve Yücel Gökçek, Sabahattin Yakut, Ayşenil Şamlıoğlu ile Yakup Yavru’nun oynadığı YavHe He, 13 Şubat 2015’de Bir Film dağıtımıyla Yavhehe Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 

Doğu Anadolu’nun Cırtik köyünde doğan Sabri ile Medeni, hastalanan nenelerinin ilaç masrafları için çareyi sahip oldukları üç koyunu satmakta bulur. İnternete verdikleri ilana İstanbul’dan müşteri çıkınca, İstanbul’a gitmeye karar verirler. Fakat hesaba katmadıkları bir şey vardır. Köyün, futbol düşkünü üç çocuğu da, İstanbul’da futbolcu olmak için onlarla gitmiştir. İstanbul’a gittiklerinde bir koyunun çalındığını fark ederler.


Katran
 

Ersen Denk’in yönettiği ve Wilma Elles, Lucia Oskerova, Cihan Toraman ile Yağmur Tanrısevsin’in oynadığı Katran (The Tragedy), 13 Şubat 2015’de vizyona çıkarılıyor.


 

Film, Azerbeycan’ın Hocalı kasabasında yaşanan katliamı bir aşk hikâyesi bünyesinde anlatıyor. Bir gecede yeni bir hayata başlamak isteyen bir aile geçmişini bilmedikleri tehlikeli, korkutucu ve gizemli bir eve taşınır. Oldukça sakin başlayan günlerin ardından bir anda aksiyon, gerilim ve korku dolu günler gelir. Temposu düşmeyen filmin oldukça sürükleyici bir hikâyesi vardır. Onlar kurtulmaya çalıştıkça evin kötü geçmişi asla peşlerini bırakmayacaktır.
 

CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.