Gündem
24 Mayıs 2015 10:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:35

Demirören ailesinden Soma’ya anlamlı hediye

Milliyet’in başlattığı “Soma İçin El Ele” yardım kampanyası meyvelerini verdi.

Milliyet’in “Soma İçin El Ele” yardım kampanyasına en büyük katkıyı sağlayan Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in şehit madencilerin çocuklarının eğitimi için söz verdiği iki okul dün törenle açıldı.

Soma’da 301 madencinin can verdiği facianın ardından Milliyet Gazetesi’nin “Soma İçin El Ele” sloganıyla başlattığı yardım kampanyasına en büyük katkıyı sağlayan ayrıca şehit madencilerin çocuklarının eğitimi için iki okul sözü veren Milliyet ve Vatan gazetelerinin sahibi Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in yaptırdığı iki okul dün törenle açıldı.

Soma Cenyeri Mahallesi’nde, 12 derslikli Erdoğan Demirören Maden Şehitleri İlkokulu ile aynı kampüs içinde yer alan üç derslikli Tülin Demirören Maden Şehitleri Anaokulu’nun açılış törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve eşi Hatice Eroğlu, demirören holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, eşi Revna Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay, TOGEMDER (Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği) Başkanı Saadet Gülbaran, Tülin-Erdoğan Demirören’in torunları Sinan Oktay ve Yelda Demirören, Manisa Ak Parti Milletvekili Recai Berber, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Manisa ve Soma Milli Eğitim müdürleri ile şehit madencilerin aileleri ve yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Eroğlu: Gurur duydum

Erdoğan Demirören, Soma Şehit Madenciler İlkokulu ile Tülin Demirören Soma Şehit Madenciler Anaokulu, beş ayda tamamlandı ve toplam bir milyon 350 bin liraya mal oldu. Törende ilk konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, “Sayın Erdoğan Demirören ve ailesi, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzden okul yaptırmak için yer istedi. Cenkyeri Mahallesi’ndeki okul sıkıntısını bildiğimiz için burada yer temin ettik. Sağ olsunlar, hızlı şekilde 10 dönüm üzerine 12 derslik ilkokul ve 3 derslik anaokulunu Soma’mıza kazandırdılar” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu da, Demirören ailesinin yaptırdığı iki okulun kendisini çok duygulandırdığını belirterek şunları söyledi: “Erdoğan Demirören tarafından yaptırılan bu okulların açılışına bizzat kendim gideyim diyerek bugün buraya geldim. Geçen seneki bu acı yüreklerimizi dağladı. Ama bizim milletimizde bir özellik vardır. Acıları paylaşmayı biliriz. Bütün milletimiz tek bir yürek oldu ve acıları paylaştı. Acılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır. Bu okul gerçekten çok önemli bir okul. Çünkü daha önceden ikili tedrisat yapılıyordu. Şehit madencilerimizin çocukları taşımalı eğitimle uzaklara gidiyorlardı. Bu okulla birlikte artık bu sorun ortadan kalktı.
Bir de yavrularımız için Tülin Hanım adına Maden Şehitleri Anaokulu açıldı. O da çok güzel. Emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Erdoğan Bey’e ve Tülin Hanım’a bir çift sözüm var; bizim kültürümüzde sadaka-yı cariye denilen bir huşu var. Yani bir insan ölünce amel defteri kapanır. Ama 4 hususta amel defteri kapanmaz. Hayırlı eser bırakan; okul, Çeşme, yol yaptıran veya hayırlı evlat bırakan, hayırlı eser yazan ve hayırlı hizmetler yapanların vefat etse bile amel defteri kapanmıyor. Sevap yazılıyor. Dolayısıyla burada da Erdoğan Bey ve Tülin Hanım, amel defteri kapanmayan, sadaka-yı cariyesi olan kişiler olarak kalacak. Allah sizlerden razı olsun.”

Berber: "Geleceğe katkı"

TBMM Plan ve Bütçe Başkanı Manisa Millitvekili Recai Berber de “Bu yörenin, bir insanı, bir evladı olarak, gerçekten çok büyük bir ihtiyacımızı karşılayan bu eğitim yuvamızın bütün öğrencilerimize, eğitim camiamıza, Soma’daki hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Soma’nın geleceğine, gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğine katkı sunan çok değerli muhterem Erdoğan Demirören Beyefendi ve Tülin Hanım adına yaptırılan bu okullar, kendilerinin inşallah ülkemize ve gençliğimize yaptığı bu büyük armağanların devamını diliyorum” dedi.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da facia sonrası, ülke insanının ve hayırseverlerin, acıların en aza indirilmesi için büyük katkı sağladıklarını vurgulayarak, “Demirören ailesine bu katkıları için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.