Gündem
01 Ara 2015 14:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:12

'Cumhurbaşkanı'na hakaret' davasında 'Gollum' araştırılacak

Erdoğan'ı Gollum'a benzettiği için yargılanan doktorun davasında mahkeme, Gollum'un kötü karakter olup olmadığının belirlenmesi için bilirkişi atanmasına karar verdi.

Erdoğan'ın farklı ruh hallerindeki fotoğraflarını Yüzüklerin Efendisi karakterlerinden Gollum'a benzeten caps'i paylaştığı için yargılanan Aydınlı doktor Bilgin Çiftçi'nin davasında mahkeme, Gollum'un kötü karakter olup olmadığının belirlenmesi için bilirkişi atanmasına karar verdi.

Cumhuriyet'in haberine göre, Erdoğan'ı Yüzüklerin Efendisi serisi karakterlerinden Gollum'a benzeten caps'i paylaştığı için "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ile suçlanan doktor Bilgin Çiftçi'ye 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Daha önceki duruşmada Yüzüklerin Efendisi'ni izlemediği ortaya çıkan ve davayı erteleyen Mahkeme Başkan Murat Saz, bu kez de “bilirkişi atanmasına” karar verdi. Bunun için İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne yazı gönderilerek davranış bilimci, psikolog ile sinema televizyon uzmanı akademisyenlerden oluşan bir heyet oluşturulmasını istedi.

'UMARIM GOLLUM DA BERAAT EDER'

Bunun üzerine sanık avukatları, Angelina Jolie, Papa ve Obama'nın da Gollum'a benzetilmiş fotoğraflarını dava dosyasına sundu.

Çiftçinin avukatlarından Hicran Danışman, davanın artık Gollum'u yargılama aşamasına geldiğini belirtti.

Sanık Çiftçi de “Böyle bir davanın açılması bile skandaldır. Davanın asıl mağduru ben ve hastalarımdır. 'Yok artık bu kadar da olmaz' diyerek bugüne kadar geldik. Ben bu paylaşımı hakaret kastıyla yapmadım. Mizahi bir caps olarak gördüm. Üstelik benimle birlikte binlerce kişi de aynı paylaşımı tekrarlamıştı. Sonunda adaletin tecelli edeceğini ümit etmek istiyorum. Umarım benimle birlikte Gollum da beraat eder” dedi.