CineRadar
11 Eyl 2015 00:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:52

Cinler 6. kez kapınızı çalarsa...

Eylül’ün 2. haftasında 2015 yılının aynı haftada gösterime giren film sayısı rekor kırarak 14 filme ulaşıyor. Bundan sonra da her hafta bir dolu film gösterime girmek için sıra bekliyor.

Bu haftanın öne çıkan filmi hasılat rekortmeni korku serisi Dabbe'lerin 6. sı... Film özellikle plastik efektleriyle dikkat çekiyor. M. Night Shyamalan’ın geri dönüşünü müjdeleyen Ziyaret filmi de gerilim severlerin hoşuna gidecektir. Sherlock Holmes'un yaşlılık macerası nasıl olurdu diye merak edenleri ise Mr. Holmes ve Müthiş Sırrı filmine bekliyoruz. Okullar açılmadan önce çocuklar için iki de animasyon var ama ben sizin yerinizde olsam tercihimi Doraemon'dan yana kullanırdım.
 
İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri, bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın.
 
Dab6e (Dabbe 6)
 
Dab6e, 11 Eylül 2015’de Mars Dağıtım dağıtımıyla J Plan – TAFF Pictures tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Dabbe serisi ile yerli korku sinema türünü damgasını vuran Hasan Karacadağ, hepsi cin temalı olan Dabbe filmlerine bir yenisini daha ekliyor. Serinin devam filminde en tehlikeli cin kabilesi olarak kabul edilen Cuhenna kabilesi beyazperdeye aktarılıyor. Filmin başrollerinde Murat Seviş, Sema Şimşek, Nilay Gök ve Fehmi Karaarslan yer alıyor.
 
Ziyaret
 
M. Night Shyamalan’ın yönettiği ve Kathryn Hahn, Deanna Dunagan, Peter McRobbie, Ed Oxenbould, Olivia DeJonge, Patch Darragh ile Celia Keenan Bolger’in oynadığı Ziyaret (The Visit), 11 Eylül 2015’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Shyamalan, büyükanneleri ile büyükbabalarının Pennsylvania’nın ücra bölgesindeki evlerine bir haftalık bir tatil için gönderilen Becca ile kardeşi Tyler’ın korku dolu hikâyesiyle köklerine geri dönüyor. Çocuklar yaşlı çiftin çok rahatsız edici bir şeyle ilgili olduklarını keşfettiklerinde eve, annelerine dönüş olasılıklarının her geçen gün biraz daha azaldığını görürler.
 
Mr. Holmes ve Müthiş Sırrı
 
Bill Concon’un yönettiği ve Ian McKellen, Laura Linney, Hiroyuki Sanada ime Milo Parker’ın oynadığı Mr. Holmes ve Müthiş Sırrı (Mr. Holmes), 11 Eylül 2015′de PinemArt Film dağıtımıyla PinemArt Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Mr. Holmes, 1947 yılında, iyileştirici güçleri olan nadir bir bitki aramak için Japonya’ya gider. Burada nükleer savaşın yol açtığı hasara tanıklık eder. Yaşı geçkin olan Sherlock Holmes hafıza sorunlarıyla mücadele etmektedir. Deniz kıyısındaki evinde son günlerini bekleyen Holmes’a, temizlikçisi ve onun oğlu Roger eşlik etmektedir. Holmes, hayat ve sevginin gizeminin cevaplarını aramaktadır.
 
Sıradışı Anne
 
Jonathan Demme’in yönettiği ve Meryl Streep, Sebastian Stan, Mamie Gummer ile Ben Platt’ın oynadığı Sıradışı Anne (Ricki and the Flash), 11 Eylül 2015’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Filmde, Streep, rock’n roll yıldızı olma hayallerinin peşinde koşan Ricki Rendazzo’yu canlandırıyor. Ricki eve dönüp ailesiyle yüzyüze geldiğinde kendini affettirme fırsatı şansı buluyor. Streep filmde kendi kızı Mamie Gummer, Ricki’ye aşık bir Flash üyesini canlandıran Rick Springfield, Ricki’nin eski kocası rolünde Kevin Kline ve Kline’ın yeni eşi rolünde Audra McDonald’la kamera karşısına geçiyor.
 
Asimetrik
 
Alper Giray Urhanoğlu’nun yönettiği ve İnci Aslan, Caner Gezirgen, Ayçahan Saygı ile Duygu Urgan’ın oynadığı Asimetrik, 11 Eylül 2015′de AGU Film dağıtımıyla AGU Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Üniversite kampüsünde bir dizi intihar ve cinayetler olmaktadır. İntihar eden en son kişi de, Duygu’nun alt kat komşusu, üniversite arkadaşı Aslı’dır. Duygu bir tesadüf eseri Aslı’nın laptopunu karıştırırken bazı bilgilere ulaşır. Bunun üzerine Aslı’nın ölümünün cinayet olduğunu düşünür ve olayı araştırmaya başlar. Araştırması ilerlerken, 4 yıldır hiç karşılaşmadığı eski erkek arkadaşının da olaya dahil olması ile işler iyice karışacaktır.
 
İlişki Durumu: Kaçamak
 
Peter Bogdanovich’in yönettiği ve Owen Wilson, Imogen Poots, Kathryn Hahn ile Will Forte’un oynadığı İlişki Durumu: Kaçamak (She’s Funny That Way), 11 Eylül 2015’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Film, oyuncu olmak isteyen Brooklyn’li eskort kız Izzy Patterson etrafında geçiyor. Izzy’nin Manhattan’daki Barclay Oteli’nde yönetmen Arnold Albertson’la olan randevusu hiç de düşündüğü gibi olmayacaktır. Çok yakında Broadway’de bir oyun sahneleyecek olan Albertson, 30 bin dolar karşılığında Izzy’den hiç de alışık olmadığı bir şey yapmasını ister. Sürprizlerle dolu müthiş bir komedi hikayesi.
 
Her Şey Güzel Olacak 
 
Wim Wenders’in yönettiği ve Rachel McAdams, James Franco, Peter Stormare ile Charlotte Gainsbourg’un oynadığı Her Şey Güzel Olacak (Every Thing Will Be Fine), 11 Eylül 2015’de M3 Film dağıtımıyla Mars Production tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Genç bir yazar olan Tomas, trajik bir araba kazası sonrasında içine girdiği vicdani döngü onu başka birine dönüştürürken, bir yandan da yazar kimliğini beslemesine yol açar. Yıllar içinde değişen yaşamını izlerken, yavaş yavaş olayın izlerinin silindiğini gördüğümüz hikâyede, Tomas’ın karşısına hiç ummadığı bir “hatırlatıcı” çıkacak ve gerçek bir yüzleşme yaşamadan da peşini bırakmayacaktır.
 
Gece Bitmeden
 
Chris Evans’ın yönettiği ve Chris Evans, Alice Eve, Emma Fitzpatrick ile Scott Evans’ın oynadığı Gece Bitmeden (Before We Go), 11 Eylül 2015’de Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Otele verecek beş kuruşu olmayan Nick elinde trompeti, tren istasyonunda ertesi gün katılacağı seçmeye hazırlanmaktadır. Bu sırada yanından koşup geçen Brooke ise Boston’a giden son treni kaçırmamak için ne yapsa da başarısız olur. Son tren kalkıp da istasyon kapatılınca kendilerini soğuk New York gecesinin ortasında bulan ikilinin gidecek yeri yoktur. İkili aradıkları her şeyin aslında yanı başlarındaki kişide olduğunu fark eder.
 
Kanlı Postal
 
Muhammet A. B. Arslan’ın yönettiği ve Mesut Akusta, Turgay Tanülkü, Barış Koçak ile Levent Akkök’ün oynadığı Kanlı Postal, 11 Eylül 2015’de Özen Film dağıtımıyla EBT Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Esat cezaevinde yüzbaşıdır, darbeden sonra hücreye atılanları terbiye etmekle görevlidir. Mazlum, Sakine, Sofi, Laz Kemal ve daha birçok kişi cezaevinde kalan tutuklulardır. Mahkûmlar siyasi görüşleri, inançları yüzünden Esat ve gardiyanlarından ağır işkenceler görürler. Mazlum, kendini asar, dört arkadaşı da kendilerini yakar. Mahkemede istekleri yerine gelmediğinden tutuklular ölüm orucuna girer ve olaylar büyüyerek devam eder.
 
Sessizliğin Bakışı
 
Joshua Oppenheimer’in yönettiği belgesel film Sessizliğin Bakışı (Look of Silence), 11 Eylül 2015’de M3 Film dağıtımıyla Kurmaca Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Ağabeyinin ölümünün detaylarını The Act of Killing filminin çekimleri sırasında öğrenen Adi, bugün hâlâ iktidarda olan katillerle yüzleşmeye karar veriyor. Kuşkusuz çok cesur bir karar bu. Bazı sorular nasıl sorulur ki? Adi’nin yüzleşmelerinde bir o kadar da sessiz bir onur var. Amacı suçlamak değil, olayları anlamak. Adi, söze gelmeyecek kadar korkunç bir travmaya bir bitiş cümlesi arayan, kolektif bir kabusun özrünün ve dolayısıyla şifasının peşine düşmüş bir savaşçı.
 
Misafir 
 
Mehmet Eryılmaz’ın yönettiği ve Zümrüt Erkin, Tamer Levent, Ayten Uncuoğlu ile Hale Akınlı’nın oynadığı Misafir, 11 Eylül 2015′de Pinema Film dağıtımıyla Atlanta Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Evrensel bir konu olan anne – kız ilişkisini, ölüm teması çerçevesinde işleyen film, ülkemizde de yaygın bir sorun olan aile içi cinsel taciz meselesini de alt hikâye bağlamında ele alıyor. Film, trajediden beslenen bir umut duygusuyla tutunamayanların hikâyesini anlatıyor. Yıllar önce baba evinden kovulan Nur, on yıl sonra annesinin ölüm döşeğinde olduğu haberini alır. Küçük kızını da yanına alarak baba diyarına gider.
 
Firak
 
Halil Özer’in yönettiği ve Canan Atalay, Oktay Gürsoy, Barış Gönenen ile İsmail Korkmaz’ın oynadığı Firak, 11 Eylül 2015′de Orak Film dağıtımıyla Rok Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Erkeklerin ve geleneklerin arasında sıkışmış genç bir kadının, geçmişte yaşanan evliliklere inat geleceği yeniden şekillendirdiği bir ayrılık ve kavuşma hikâyesi. Abi, kardeş olan Orhan ve Ali, bir dağın tepesinde torlukçuluk (odun kömürü) yaparak geçimlerini sağlamaktadır. Ormanda salep orkidelerinin peşine düşen Bahar, mangal kömürü yapmak için kurumuş ağaçları kesen Orhan’ın ve onun kardeşi Ali’nin yolu eski, yorgun, yıkılmak üzere olan bir konakta kesişir.
 
Doraemon
 
Ryuichi Yagi ile Takashi Yamazaki’nin yönettiği ve Wasabi Mizuta, Johnny Yong Bosch, Megumi Oohara ile Cassandra Morris’in oynadığı Doraemon (Stand by Me Doraemon), 11 Eylül 2015’de Bir Film dağıtımıyla Yeni Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Nobita, Tokyo’da yaşayan 10 yaşında saf bir çocuktur. Bir gün Nobita’nın karşısına torununun torunu Sewashi ve insanlara yardım etmek için üretilmiş olan kedi robot Doraemon çıkagelir. Sewashi’nin ailesi çok zor zamanlar geçirmektedir. Sewashi, ailesinin geleceğini değiştirmek için Nobita’ya göz kulak olacak Doraemon’u getirmiştir. Nobita’yı mutlu edemezse Doraemon asla 22. yüzyıla geri dönemeyecektir.
 
Küçük Kurtarıcılar
 
Peter Claridge’nin yönettiği ve Malte Arkona, Hans Jürgen Dittberner, Sebastian Fitzner ile Dietrich Grönemeyer’in oynadığı Küçük Kurtarıcılar (Der Kleine Medicus: Geheimnis Volle Mission Im Körper), 11 Eylül 2015’de Özen Film dağıtımıyla Özen Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Büyükbabası ve büyükannesi ile birlikte yaşayan 12 yaşındaki Nano kötü bir olaya tanıklık eder. Tehlikeli professör Schlotter, Nono’nun büyükbabasına uzaktan kontrol edebileceği bir robot enjekte etmistir. Nano ve arkadaşı Lilly küçültülerek büyükbabasını bu beladan kurtarmak için denizaltının içinde bir maceraya atılırlar.
 
MURAT TOLGA ŞEN – murattolga@gmail.com
 
CiNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.