Televizyon
20 Ara 2014 17:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:00

CHP'li vekilden şok iddia! Samanyolu TV'ye el konulabilir!

Medya operasyonunu yorumlayan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Hidayet Karaca'nın mal varlıklarına el konulabileceğini belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğinin Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı vermesine ilişkin, "Bu konuları basından takip ettik. Dosyanın içeriğiyle herhangi bir bilgimiz yok. Ayrıntıları daha sonra alabilirsek bu işleyen yargı süreciyle ilgili ileride daha geniş bir açıklama yaparız" dedi.

Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin polis devleti olduğunu, polisin şiddetinin kural tanımaz hale geldiğini iddia etti.

CHP il binaları, ilçe başkanlık binalarının polisin kuşatması altında olduğunu ileri süren Gök, "İktidarın emriyle oradan yolsuzlukla, rüşvetle ilgili olarak asılacak her türlü pankartın indirilmesi talimatı verilmiştir. Hukuksuz bir şekilde ana muhalefet partisinin binalarına polis hoyratça, gaddarca ve hukuksuzca saldırılarda bulunuyor. CHP'nin kendi mülkünü oluşturan il binalarına, ilçe başkanlık binalarına polis işgalci bir şekilde il binalarımıza, ilçe başkanlıklarımıza giriyor" dedi.

"MAKUL ŞÜPHEYE DAYALI TUTUKLAMALAR BAŞLADI"

Makul şüpheye dayalı tutuklamaların başladığını savunan Gök, yargının iktidarın maşası haline getirildiğini savunarak, "Tutuklamaların dışında artık haksız yere mal varlıklarına da el konulacağı bir döneme girmiş bulunuyoruz" dedi.

"KART: DOĞRUDAN POLİSİN BİBER GAZLI VE TAZYİKLİ SUYLA YAPTIĞI SALDIRIYA MARUZ KALDIK"

Tandoğan'daki mitinge katılan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da, "Tandoğan'da polis devleti uygulamasının acılı bir örneğini gördük. Yapılan barışçıl toplantı, daha en ufak bir yürüyüş yok, hazırlık halindeyken doğrudan polisin biber gazlı ve tazyikli suyla yaptığı saldırıya maruz kaldık. Gözü dönmüş bir şekilde polisin hedef aldığını görüyorsunuz. Bilinçli olarak polis üzerinden bir çatışma ortamının yaratılmak istendiğini görüyorsunuz" diye konuştu.

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğinin Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı verdiğinin hatırlatılması üzerine Gök, "Bu konuları basından takip ettik. Dosyanın içeriğiyle herhangi bir bilgimiz yok. Ayrıntıları daha sonra alabilirsek bu işleyen yargı süreciyle ilgili ileride daha geniş bir açıklama yaparız" dedi.

"İKNA OLMADIK"

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın tutuklanmasına ilişkin soruya Gök, "Bir yayın kuruluşunun başkanının tutuklanmasının çok güçlü deliller olması lazım ki mümkün olabilsin. Bir kişiden oluşan silahlı çetenin de nasıl oluşmuş olabileceği konusunda kesinlikle ikna olmadık. Bir makul şüpheden yola çıkılarak bir tutuklama gerçekleştirildi. Ben bu tutuklamanın arkasından mal varlıklarına el koyma gibi tedbirlerin de uygulanacağı ihtimalini de belirtmek istiyorum. Ardı ardına hükümetin çıkarttığı yasalarla kendisine uygun bir yargı sürecini şekillendirmek ve bir yargıyı yürütmek istediğini görüyoruz. Dosyanın ayrıntılarını bilmiyoruz ama ileri sürülen delillerle de böyle bir tutuklamanın yapılması skandaldır. Bunun hukuk dünyasında yeri yoktur” dedi.  (ANKA)